The Senate BUSINESS OF COMMITTEES

This document is issued as a guide to Senators

Business listed is subject to change

It should be noted that times allocated for the consideration of outcomes, items and agencies within portfolios are indicative only.

Senators, staff and departments should liaise with secretariats on the progress of portfolios during the estimates process.

SENATE ECONOMICS LEGISLATION COMMITTEE

Public Hearings: SUPPLEMENTARY BUDGET ESTIMATES FOR 2017-18

Wednesday, 25 October to Thursday, 26 October 2017 (and if required Friday, 27 October 2017)

Committee Room 2R1 Parliament House Canberra ACT

To be televised on Channel 109/Radio 98.3 http://www.aph.gov.au/News_and_Events/Watch_Parliament

AGENDA

WEDNESDAY, 25 OCTOBER 2017

*Interstate agencies/programs	Treasury Portfolio
†Treasury has one outcome and five main	Department of the Treasury–Macroeconomic Group (with Corporate Group)
groups	Outcome: Informed decisions on the development and implementation of policies to improve the wellbeing of the Australian people, including by achieving strong, sustainable economic growth, through the provision of advice to government and the efficient administration of federal financial relations.†
9.00-11.15am 2 hours 15 mins	(The Secretary of the Treasury appears with the Macroeconomic Group.)
11.15-11.30am	Morning tea break

11.30am–12.30pm 1 hour 12.30pm–1.30pm 1.30pm–3.30pm 2 hours	Department of the Treasury–Markets Group (Foreign Investment Review Board appearing with the Markets Group) Lunch break	
Revenue Group, ACNC and ATO appearing in same session.	Department of the Treasury–Revenue Group Australian Taxation Office (ATO) Australian Charities and Not-for-profits Commission (ACNC)*	
3.30pm-3.45pm	Afternoon tea break	
3.45pm–5.15pm <i>1 hour 30 mins</i>	Department of the Treasury–Fiscal Group	
5.15pm–6.15pm <i>1 hour</i>	Australian Bureau of Statistics (ABS)	
6.15–7.15pm	Dinner break	
7.15pm–8.15pm <i>1 hour</i>	Department of the Treasury-Structural Reform Group	
8.15pm–9.15pm <i>1 hour</i>	Australian Competition and Consumer Commission (ACCC)* with the Australian Energy Regulator (AER)*	
9.15pm-9.30pm	Tea break	
9.30pm–10.45pm <i>1 hour 15 mins</i>	Australian Prudential Regulation Authority (APRA)*	
10.45 -11.00pm <i>15 mins</i>	Commonwealth Grants Commission	
11.00pm	Adjournment	

Proposed breaks	Morning tea break	11.15–11.30am
	Lunch break	12.30–1.30pm
	Afternoon tea break	3.30–3.45pm
	Dinner break	6.15–7.15pm
	Tea break	9.15–9.30pm

The Senate BUSINESS OF COMMITTEES

This document is issued as a guide to Senators

Business listed is subject to change

It should be noted that times allocated for the consideration of outcomes, items and agencies within portfolios are indicative only.

Senators, staff and departments should liaise with secretariats on the progress of portfolios during the estimates process.

SENATE ECONOMICS LEGISLATION COMMITTEE

Public Hearings: SUPPLEMENTARY BUDGET ESTIMATES FOR 2017-18

Wednesday, 25 October to Thursday, 26 October 2017 (and if required Friday, 27 October 2017)

Committee Room 2R1 Parliament House Canberra ACT

To be televised on Channel 109/Radio 98.3 http://www.aph.gov.au/News_and_Events/Watch_Parliament

AGENDA

THURSDAY, 26 OCTOBER 2017

*Interstate agencies/programs	Treasury Portfolio (continued)	
9.00am–10.00am 1 hour	Australian Securities and Investments Commission (ASIC)*	
10.00am–10.45am 45 mins	Productivity Commission (PC)*	
10.45am-11.00am	Morning tea break	
11.00am–12.00pm 1 hour	Australian Prudential Regulation Authority (APRA)*	

*Interstate agencies/programs	Industry, Innovation and Science Portfolio	
12.00pm–1.00pm 60 mins	Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO)	
1.00pm-2.00pm	Lunch break	
2.00pm–2.45pm 45 mins	Office of the Chief Scientist	
†The department has one outcome and 3	Department of Industry, Innovation and Science	
programmes.	Outcome: Enabling growth and productivity for globally competitive industries through supporting science and commercialization, growing business investment and improving business capability and streamlining regulation.†	
2.45pm–4.00pm <i>1 hour 15 mins</i>	Cross-portfolio/Corporate/Programme 3: Programme support	
	3.1 Streamlining Regulation 3.2 Building a High Performance Organisation	
4.00–4.15pm	Afternoon tea break	
4.15pm – 5.15pm <i>1 hour</i>	Programme 1: Supporting Science and Commercialisation	
	1.1 Science Awareness, Infrastructure and International Engagement 1.2 Business Research, Development and Commercialisation	
5.15pm–6.15pm <i>1 hour</i>	Programme 2: Growing Business Investment and Improving Business Capability	
	2.1 Competitive Marketplace ABCB included in 2.1 2.2 Business and Market Development 2.3 Economic Transition	
6.15pm–6.45pm 30 mins	Australian Nuclear Science and Technology Organisation (ANSTO)*	
6.45pm-7.45pm	Dinner break	
7.45pm-8.10pm 25 mins	Office of Innovation and Science Australia	
8.10pm–8.30pm 20 mins	IP Australia	
8.30pm-9.00pm	Programme 2 (continued)	

30 mins	2.4 Resources (NOPTA*)	
NAIF to appear first in this session	2.5 Energy (on 19 July 2016 programme 2.5 was transferred to the Department of Environment and Energy) 2.6 Office of Northern Australia*	
	Northern Australia Infrastructure Facility (NAIF) appears with Programme 2.6.	
9.00pm-9.15pm	Tea break	
9.15pm-10.30pm <i>1 hour 15 mins</i>	Programme 2 (continued)	
10.30pm–11.00pm <i>30 mins</i>	Geoscience Australia	
11.00pm	Adjournment	

Proposed breaks	Morning tea	10.45-11.00am
	Lunch break	1.00-2.00pm
	Afternoon tea	4.00-4.15pm
	Dinner break	6.45-7.45pm
	Tea break	9.00-9.15pm

Committee Chair: Senator Jane Hume
Committee Secretary: Mr Mark Fitt
Contact: Name of contact officer: Ms Sarah Batts (02) 6277 3532
Email: economics.sen@aph.gov.au
Committee Room: 2R1 Tel: (02) 6277 2272 Fax: (02) 6277 8413
Waiting Room: 2R2 Tel: (02) 6277 2270 Fax: (02) 6277 2367