Built Environment Industry Innovation Council

Agenda 1st Meeting 8:45am – 4:00pm 30 October 2008 Level 9, 161 Collins Street Melbourne

	8:45am	Tea/Coffee
Item 1	9:00am	Chair's Welcome and Introductions
Item 2	10:00am 10:30am	Address by Senator Carr and Questions (30 Mins) Follow–up discussion
	10:45am	MORNING TEA
Item 3	11:00am	Governance and Operational Issues – DIISR
Item 4	11:45am	UNSW City Futures Research Centre Presentation – Prof Bill Randolph and Dr Simon Pinnegar
	12.30pm	LUNCH
Item 5	12.30pm 1.30pm	LUNCH Key Innovation Priorities for the Industry
Item 5	*	
Item 5 Item 6	1.30pm	Key Innovation Priorities for the Industry
	1.30pm 3:00pm	Key Innovation Priorities for the Industry BREAK
Item 6	1.30pm 3:00pm 3:15pm	Key Innovation Priorities for the Industry BREAK Stakeholder Engagement

Built Environment Industry Innovation Council 2nd Meeting 27 February 2009

NSW Trade and Investment Centre Department of State and Regional Development (Jumbunna & Eora Rooms) Level 47, MLC Building 19 Martin Place Sydney

Agenda

Meeting start 9:00 am	
Item 1: Chair's Welcome and Introduction Item 2: Project Progress reports	5 min 1hr 30min
 Innovation (30min) 	
 Retrofitting (30 min) 	
 Procurement (30 min) 	
Morning Tea 10.35 to 11.00am	25 min
Item 3: ARC and Built Environment Research	15 min
Item 4: Correspondence for Consideration	20 min
DIISR – NCRIS/Global Science Forum	
• D_City/NICTA	
• ASBEC - Cities of the Future	
Item 5: Industry Stakeholder Forum	10 min
Item 6: Government Departments Report	15 min
Lunch 12.00 to 1:00pm	1 hour
Item 7: Strategic Roadmap Workshop	3hrs 30min
• Facilitator: Kevin Nuttall, Waterfield Consulting	
Item 8: Next Meetings/Other Business	15min
Item 9: Correspondence for Noting	15min

Meeting Close 4.30pm

Built Environment Industry Innovation Council Agenda 3rd Meeting

8:45 am – 5:00 pm 29 May 2009 AusIndustry Offices (Melbourne Room) Level 9, 161 Collins Street Melbourne

	8:45am	Tea/Coffee
Item 1	9:05 am	Chair's Welcome and Introduction
Item 2	9:10 am	Kevin Nuttall Facilitation: Finalise Strategic Road Map
	10:15 am	MORNING TEA
Item 2 (cont'd)	10:30 am	(cont'd) Finalise Strategic Road Map
Item 3	12 noon	 DIISR Report National Collaborative Research Infrastructure Strategy (NCRIS)/Global Science Forum (Anne-Marie Lansdown) 15 mins Federal Budget and COAG update (Dr Michael Green) 15 mins
	12:30 pm	LUNCH
Item 4	1:00pm	 Projects Final Reports: Recommendations to Minister Innovation (60 mins) Retrofitting (60 mins) Procurement (60 mins)
	3:00	pm BREAK (10 mins)
Item 4 (co		al Reports: Recommendations to Minister
Item 5	4:10 pm	Key Priorities for 2009-2010
Item 6	5:00 pm	Next meeting/other business
Item 7		Chair's Correspondence Received for Noting

BEIIC 4th Meeting - 10 August 2009 9:15 am – 4:00 pm Industry House, 10 Binara Street, Canberra (Ground Floor Room G.021)

Agenda

		Agenua
	9:15 am	Tea/Coffee
Item 1	9:30 am	Chair's Welcome and Introduction
Item 2	9:35 am	Chair's update:
		Membership
		Communications
T . A		Meeting updates
Item 3	9:50 am	DIISR Presentation:
		Built Environment Digital Modelling Working Group (BIM)
		Update (10 mins) Enterprise Connect /Creative Industries Innovation Centre (20
		mins)
Item 4	10:20 am	Government Reports
	10120 411	National Energy Efficiency Strategy and COAG Update - Stephen
		Oxley (15 mins)
		Relevant Government Initiatives - Dr Michael Green (15 mins)
	10:50 am	MORNING TEA
Item 5	11:10 am	Actions Against 2009-10 Milestones:
		• Innovative procurement policy and processes developed
		(20 mins)
		• Green skilling initiated for the retrofitting industry (20
		mins)
		• Government urban policy and programs influenced by
		BEIIC's Strategic Plan and priorities (20 mins)
		• Innovative built environment demonstration projects supported (20mins)
	12.30 pm	LUNCH
Item 5	1: 00pm	Actions against 2009-10 Milestones:
(continued)		
(• Innovative tools and technologies developed and applied
		(20 mins)
		• Improved coordination across Government for the built
		environment industry (20 mins)
		• Principles developed for an innovative regulatory
		framework (20 mins)
		Community Engagement Strategy developed to promote
		a sustainable future and practices (20 mins)
Item 6	2:25 pm	ASBEC Research Update - Monica Vandenberg, Kerry
	2.20 pm	Barwise (15 minutes presentation; 10 minute questions)
Item 7	2:50 pm	Built Environment Capability Road Map/OECD
10111 /	2. 00 pm	Global Science Update – Catherin Bull
	3: 00 pm	BREAK
Item 8	3:15 pm	Advice to Minister
	one pin	 Form and content of report/briefing
Item 9	3:45 pm	Next meeting/other business (15 mins)
Item 9 Item 10	5. - 5 pm	Chair's Correspondence for Noting
		Chan's Correspondence for Noting

BEIIC 5th Meeting 9:15 am – 4:00 pm 27 November 2009 AusIndustry NSW State Office Level 5, 341 George Street (entry through Wynyard Street) Sydney Agenda

	0.00	
	9:00 am	Tea/Coffee
Item 1	9:15 am	Chair's Welcome and Update (30 minutes)
		 Meeting with Key Industry Peak Bodies –
		8 December 2009
		- 2 nd Stakeholder Forum – 23 April 2010
		- Informal meetings with key stakeholders
Item 2	9:45 am	ASBEC Research: Key Findings on Constructing Cities for
		the Future – Romilly Madew and Kerry Barwise
		(20 minute presentation; 20 minute discussion)
	10:25 am	MORNING TEA
Item 3	10:55 am	Built Environment Digital Modelling Working Group (BIM)
		Update – Dr Michael Green (10 mins)
		Digital Cities Research Activities – Sue Holliday (10
		minutes)
_		
Item 4	11.15 am	Built Environment Capability Road Map/OECD
		Global Science Update – Catherin Bull (15 minutes)
Item 5	11:30 am	Government Reports
		National Energy Efficiency Stateory Undets Dates Very a (15
		National Energy Efficiency Strategy Update – Peter Young (15 minutes)
		minutes)
		Relevant Government Initiatives – Dr Michael Green (25 minutes)
Item 6	12:10 pm	DIISR – Industry Profile DVD (30 minutes)
	12:40 pm	LUNCH
Item 7	1:40 pm	Alliancing Model – Neil Savery (20 minutes)
-	• • • •	
Item 8	2:00 pm	Milestones and Actions
		Undete against Milestones
		Update against Milestones
		Future Projects against Milestones
	3:20 pm	AFTERNOON BREAK
Itom 0	-	
Item 9	3:40 pm	The protocol for BEIIC endorsement of proposals
		(10 minutes)
I4 10	2.50	Nort mosting / other business
Item 10	3:50 pm	Next meeting/other business
		- Chair's Correspondence for Noting

BEIIC 6th Meeting 9:00 am – 4:00 pm 5 March 2010 AusIndustry VIC State Office 9th Floor, 161 Collins Street Melbourne Agenda

	9:00 am	Tea/Coffee
Item 1	9:15 am	 Chair's Welcome and Update (30 minutes) Meeting with Key Industry Peak Bodies – 8 December 2009
		- Informal meetings with key stakeholders
Item 2	9:45 am	Sustainability Victoria – Anita Roper, CEO and Ken Guthrie, General Manager, Sustainable Environs (30 minutes)
Item 3	10:15 am	Kinesis Report – Bruce Taper, Director, Kinesis (20 minutes presentation, 20 minutes discussion)
	11.00	
	11:00 am	MORNING TEA
Item 4	11.30 am	Government Reports
		National Energy Efficiency Strategy Update/COAG – David Smith (15 minutes)
		 Relevant Government Initiatives – Dr Michael Green (15 minutes) Supplier Advocate Program - Ryan Herbert, (10 minutes presentation, 10 minutes discussion)
Item 5	12:20 pm	Procurement – Rick Scott-Murphy, Division Head, Property and Construction Division, Department of Finance and Administration (20 minutes presentation, 20 minutes discussion)
	1:00 pm	LUNCH
Item 6	1:50 pm	ASBEC Research: Final Report – Constructing Cities for the Future – Where to from here? – ASBEC Working Group (20 minutes)
Item 7	2:10 pm	Milestones and Actions
		Update against Milestones
		Future Projects against Milestones
	3:10 pm	AFTERNOON BREAK
Item 8	3:40 pm	2 nd Stakeholder Forum – 23 April 2010 – Sue Holliday
Itelli ð	5:40 pm	(15 minutes)
Item 9	3:55 pm	 Next meeting/other business Chair's Correspondence for Noting Built Environment Capability Road Map/OECD Global Science Update for Noting Chairs attendance at CIB Conference

BEIIC 7th Meeting 9:00 am – 4:00 pm 4 June 2010 AusIndustry VIC State Office 9th Floor, 161 Collins Street Melbourne Agenda

	9:00 am	Tea/Coffee
Item 1	9:15 am	Chair's Welcome and Update (15 minutes)
		- Informal meetings with key stakeholders
Item 2	9:30 am	A Framework for a Community Engagement Strategy for the
		Built Environment – Emma Synott, Associate, Arup, Adam
		Ferrier, Founding Partner and Consumer Psychologist and Brooke Ward, Provisional Consumer Psychologist, Naked
		Communications (20 minutes presentation, 30 minutes
		discussion)
		,
Item 3	10:20 am	Government Reports
		National Energy Efficiency Strategy Update/COAG – David
		Smith for Gene McGlynn (15 minutes)
		Gene McGrynn (15 minutes)
		Relevant Government Initiatives – Jennifer Doyle for Dr Michael
		Green
		(15 minutes)
	10:50 am	MORNING TEA
Item 4	11:20 am	Industry Speaks Workshop – 23 April 2010 (90 minutes) –
		Sue Holliday
	12:50 pm	LUNCH
Item 5	1:50 pm	CIB Conference (30 minutes) – Sue Holliday
14	2.20	
Item 6	2:20 pm	Milestones and Actions
		Update against Milestones
		o poulo against innestones
		Future Projects against Milestones
	3:20 pm	AFTERNOON BREAK
Item 7	3:40 pm	Next meeting/other business
		- Chair's Correspondence for Noting
		- Built Environment Capability Road Map/OECD Global
	Science Update	Common of monopoor to Chain? Introde Descent fill D its
		- Summary of responses to Chairs' letter to Deans of the Built

Environment, Deans of Engineers and Deans of IT on

Building Information Modelling in the University Curriculum

NOTE 8th BEIIC Meeting was cancelled. Agenda items moved to the 9th BEIIC Meeting.

BEIIC 9th Meeting 8:45 am – 3:00 pm 4 March 2011 AusIndustry NSW State Office Level 5, 341 George Street Sydney Agenda

8:45 AM	TEA/COFFEE
9:00 am	Chair's Welcome and Update (15 minutes)
9:15 am	BEIIC Conference 2011 (60 minutes)
	- Objectives and focus of conference
10:15 am	John Gaskin, Built Environment Supplier Advocate (30 minutes)
	- Role of Supplier Advocate and opportunities for the industry
10:45 am	MORNING TEA
11:15 am	Michael Argyrou, Hickory Developments(15 minutes)
11.15 am	- Introductory presentation
	Indouderery presentation
11:30 am	Dr Greg Foliente, CSIRO (30 minutes)
	- Introductory presentation including Research Roadmap Recommendation
12:00 pm	Sara Stace, Dept of Infrastructure and Transport (30 minutes)
12.00 pm	- Update on Major Cities Unit initiatives
12:30 PM	LUNCH
1:30 pm	Government Reports (60 minutes)
•	- National Energy Efficiency Strategy Update/COAG,
	Gene McGlynn (20 minutes)
	Duilt Environment Dessenth Infrastructure/OECD Clabel Forum Undete
	 Built Environment Research Infrastructure/OECD Global Forum Update, Professor Catherin Bull (20 minutes)
	Toressor Californi Dan (20 millates)
	- Relevant Government Initiatives,
	Dr Michael Green (20 minutes)
2:30 pm	Milestones and Actions (15 minutes)
2.30 pm	 Milestones and Actions (15 minutes) Update against Milestones
	opaule against millestones
2:45 pm	Next meeting/other business
	- Future meetings
	\rightarrow Friday 10 June 2011 (Melbourne)
	 → Friday 2 September 2011 (Sydney) → Friday 9 December 2011 (Melbourne)
	• • •
3:00 PM	MEETING CONCLUDES

BEIIC 10th Meeting 9:00 am – 3:30 pm, 10 June 2011 Melbourne Room, AusIndustry VIC State Office 9th Floor, 161 Collins Street, Melbourne Tel: 03 9268 7504 Agenda

	09:00	TEA/COFFEE
Item 1	09:30	Chair's Welcome and Update (20 minutes)
Item 2	09:50	 Recommendations 4: Develop a National Industry Education and Training (NIET) Action Plan (70 minutes) Camille Carroll, Department of Education, Employment and Workplace Relations (30 minutes) Alan Ross, Chief Executive Officer, Construction & Property Services Industry Skills Council (30 minutes)
	11:00	MORNING TEA
Item 3	11:20	 Cooperative Research Centres (CRC) (30 minutes) Neville Stevens AO, Chairman, CRC Committee
Item 4	11:50	 Government Reports (30 minutes) National Energy Efficiency Strategy Update/COAG, Gene McGlynn (10 minutes) Built Environment Research Infrastructure/OECD Global Forum Update, Professor Catherin Bull (10 minutes) Relevant Government Initiatives Jennifer Doyle, DIISR (10 minutes)
	12:15	LUNCH
Item 5	13:15	Outcomes from Future Manufacturing Workshop (15 minutes) - Shane Baker, DIISR
Item 6	13:30	 Outcomes from the Building Products Foresight Workshop (15 minutes) Prof Ron Johnston Chair, the National Enabling Technologies Strategy Expert Forum (TBC)
Item 7	13:45	 Regulation framework project – Interim report (60 minutes) Peter Barda, Executive Director, Australian Construction Industry Forum
Item 8	14:45	Proposed CEOs Roundtable (30 minutes)Chair, Sue Holliday
Item 9	15:15	 Next meeting/other business Future meetings → Friday 2 September 2011 (Sydney) → Friday 9 December 2011 (Melbourne)
	15:30	MEETING CONCLUDES

BEIIC 11th Meeting 9:00 am – 3:00 pm, 2 September2011 AusIndustry NSW State Office Level 5, 341 George Street, Sydney Tel: 02 9226 6000 Agenda

	09:00	TEA/COFFEE
Item 1	09:30	Chair's welcome and update (10 minutes)
Item 2	09:40	 Government Reports Recommendations Report 2010 update against recommendations, Michele Clement, Acting General Manager, DIISR (10 minutes) National Energy Efficiency Strategy Update/COAG, Gene McGlynn, Assistant Secretary, Department of Climate Change and Energy Efficiency (DCC) (10 minutes) <i>Clean energy future package</i> (40 minutes) Detlef Jumpertz, Manager, DIISR
	10:45	MORNING TEA
Item 3	11:00	 Export opportunities for the built environment industry (60 minutes) Peter Harrison, National Manager, Australian Trade Commission, Austrade
	12:00	LUNCH
Item 4	12:00 12:45	LUNCH BIM MEP AUS Initiative (30 minutes) - Sumit Oberoi, Policy Analyst, Air Conditioning and Mechanical Contractors Association (AMCA)
Item 4 Item 5		 BIM MEP AUS Initiative (30 minutes) Sumit Oberoi, Policy Analyst, Air Conditioning and Mechanical
	12:45	 BIM MEP AUS Initiative (30 minutes) Sumit Oberoi, Policy Analyst, Air Conditioning and Mechanical Contractors Association (AMCA) A Business case for a national construction body – Interim report
Item 5	12:45 13:15	 BIM MEP AUS Initiative (30 minutes) Sumit Oberoi, Policy Analyst, Air Conditioning and Mechanical Contractors Association (AMCA) A Business case for a national construction body – Interim report Peter Jones, Principal Advisory Leader –Victoria, Aurecon (40 minutes) Proposed CEOs Roundtable (30 minutes)
Item 5 Item 6	12:45 13:15 14:00	 BIM MEP AUS Initiative (30 minutes) Sumit Oberoi, Policy Analyst, Air Conditioning and Mechanical Contractors Association (AMCA) A Business case for a national construction body – Interim report Peter Jones, Principal Advisory Leader –Victoria, Aurecon (40 minutes) Proposed CEOs Roundtable (30 minutes) Chair, Sue Holliday Correspondence for noting Information package regarding new technology – pipe laying