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Senator Xenophon provided in writing.

Relates to previous Department of Employment Question No EMSQ15-000044 

Question

Employment Services Deed 

Responses to questions on notice from Additional Estimates 2014-2015 also revealed that 
under the Employment Services Deed 2012-2015 (clause 57A.1) there is no requirement for 
JSA providers to record or retain information relating to a job seeker’s completion of a 
training course unless that JSA provider is claiming an Education Outcome payment. 
1. Can you advise whether Education Outcome payments are made if a job seeker does 
not complete a course or fails a course? 

Answer:

Under the Employment Services Deed 2012–15, education outcomes may be paid for the 
completion of one semester of an eligible course, even where the course is longer than one 
semester. 

Under jobactive (1 July to 31 December 2015) requirements for a provider to be paid an education 
outcome have been tightened. Education outcomes will only be paid for 15 to 17 year old job 
seekers who complete six months of study, attain a Certificate II or above, or for courses of less 
than 12 weeks, the job seeker is employed within eight weeks of completion of the course and 
stays in the job at least four weeks.

The rules enabling a provider to claim an education outcome for a job seeker under jobactive 
will be further tightened with the implementation of the 2015-16 Budget measures. From 
1 January 2016, education outcomes will only be paid for 15 to 21 year old job seekers who 
have not obtained a Year 12 Certificate and achieve a minimum Year 12 or a Certificate III 
qualification.


