The Senate BUSINESS OF COMMITTEES

This document is issued as a guide to Senators

Business listed is subject to change

It should be noted that times allocated for the consideration of outcomes, items and agencies within portfolios are indicative only.

Senators, staff and departments should liaise with secretariats on the progress of portfolios during the estimates process.

SENATE ECONOMICS LEGISLATION COMMITTEE

Public Hearings: BUDGET ESTIMATES FOR 2017-18

Monday, 29 May to Thursday, 1 June 2017 and if required Friday, 2 June 2017

Committee Room 2R1 Parliament House Canberra ACT

To be televised on Channel 109/Radio 98.3 http://www.aph.gov.au/News_and_Events/Watch_Parliament

AGENDA

MONDAY, 29 MAY 2017

	Treasury Portfolio
9.00am–10.45am 1 hour 45 mins	Department of the Treasury–Macroeconomic Group (with Corporate Group)†
†Treasury has one outcome and six main groups.	Outcome 1: Informed decisions on the development and implementation of policies to improve the wellbeing of the Australian people, including by achieving strong, sustainable economic growth, through the provision of advice to government and the efficient administration of federal financial relations.† (The Secretary of the Treasury appears with the Macroeconomic Group.)

10.45am-11.00am	Morning tea break	
11.00am-12.30pm	Department of the Treasury-Macroeconomic Group (with	
1 hour 30 mins	Corporate Group) (continued)	
	,	
12.30pm-1.30pm	Lunch break	
1.30pm-4.00pm	Department of the Treasur	y–Fiscal Group
2hours 30 mins		
4.00pm-4.15pm	Afternoon break	
4.15pm-6.30pm	Department of the Treasury–Fiscal Group (continued)	
2 hours 15 mins		- · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·
6.30pm-7.30pm	Dinner break	
7.30pm-8.45pm	Department of the Treasury – Structural Reform Group	
1 hour 15 mins		
8.45pm-9.00pm	Evening break	
9.00pm-10.00pm	Australian Small Business and Family Enterprise Ombudsman	
1 hour	(ASBFEO)	
10.00pm	Adjournment	
Proposed breaks	Morning tea	10.45am – 11.00am
	Lunch	12.30pm – 1.30pm
	Afternoon tea	4.00pm – 4.15pm
	Dinner	6.30pm – 7.30pm
	Tea Break	8.45pm – 9.00pm

TUESDAY, 30 MAY 2017

*Interstate agencies/programs	Treasury Portfolio (continued)			
9.00am-11.00am	Department of the Treasury–Revenue Group with			
2 hours	Australian Taxation Office (ATO)			
Revenue Group and ATO appearing in same session				
11.00am–11.15am	Morning tea break			
11.15am-12.15pm	Department of the Treasury–Revenue Group (continued)			
1 hour	Australian Taxation Office (ATO)			
12.15pm–1.15pm	Lunch break			
1.15pm–1.45pm 30 mins	Inspector General of Taxation (IGT)*			
1.45pm-4.45pm	Department of the Treasury–Market	Department of the Treasury–Markets Group		
3 hours	(including the Foreign Investment Division)			
4.45pm-5.00pm	Afternoon break			
5.00pm–7.30pm 2 hours 30 mins	Australian Prudential Regulation Authority (APRA)*			
7.30pm-8.30pm	Dinner break			
8.30pm–9.45pm <i>1 hour 15 mins</i>	Australian Competition and Consumer Commission (ACCC)* with the Australian Energy Regulator (AER)*			
9.45pm–10.15pm <i>30 mins</i>	Australian Office of Financial Management (AOFM)			
10.15pm	Adjournment			
Proposed breaks	Morning tea	11.00am – 11.15am		
110poscu bicans	Lunch	12.15pm – 1.15pm		
	Afternoon tea	4.45pm – 5.00pm		
	Dinner	7.30pm – 8.30pm		

WEDNESDAY, 31 MAY 2017

*Interstate agencies/programs	Treasury Portfolio (continued)		
9.00am-10.45am	Australian Securities and Investmen	ts Commission (ASIC)*	
1 hour 45 mins		(-12-5)	
10.45am–11.00am	Morning tea break		
11.00am-11.45am	Australian Securities and Investmen	ts Commission (ASIC)*	
45 mins	(continued)	,	
11.45am-12.45pm	Productivity Commission (PC)*		
1 hour			
12.45pm-1.45pm	Lunch break		
1.45pm-2.15pm	Superannuation Complaints Tribunal*		
30 mins			
217 217		CO)	
2.15pm–3.15pm <i>1 hour</i>	Commonwealth Grants Commission (C	GC)	
3.15pm-4.15pm	Australian Bureau of Statistics (ABS)		
1 hour	Australian Bureau of Statistics (ABS)		
4.15pm-4.30pm	Afternoon tea break		
ep.ii iie opiii	1 greene and teach a reason		
*Interstate	Industry and Calance Doutf	al : a	
agencies/programs	Industry and Science Portfo	0110	
4.30pm-5.15pm	Anti-Dumping Commission		
45 mins			
5.15pm-6.15pm	Australian Nuclear Science and Tecl	hnology Organisation	
1 hour	(ANSTO)*		
6.15pm-7.15pm	Dinner break	Dinner break	
7.15pm-7.45pm	Office of Innovation and Science Au	Office of Innovation and Science Australia	
30 mins			
7.45pm-8.15pm	IP Australia		
8.15pm-9.15pm	Australian Institute of Marine Science (AIMS)*		
9.15pm	Adjournment		
7.15pm	114journment		
Proposed breaks	Morning tea	10.45am – 11.00am	
110poseu bienns	Lunch	12.45pm – 1.45pm	
	Afternoon tea	4.15pm – 4.30pm	
	Dinner	6.15pm – 7.15pm	

THURSDAY, 1 JUNE 2017

*Interstate	Industry and Science	e Portfolio (continued)	
agencies/programs	industry and Science	e i oi tiono (commuea)	
9.00am-10.30am		nd Industrial Research Organisation	
1 hour 30 mins	(CSIRO)		
10.30am–10.45am	Morning tea break		
10.45am–11.45am	Office of the Chief Scientist		
1 hour	Donordon and of La Jacobson and California		
11.45am–12.30pm 45 mins	Department of Industry and	a Science†	
†The Department of	Outcome 1: Enabling gr	owth and productivity for globally	
Industry and Science's	competitive industries	• • •	
outcome and programmes	_	g business investment and improving	
structure comprises one	business capability and stre		
outcome and three		Cross-portfolio/ Programme 3	
programmes.	_	treamlining regulation	
		Building a high performance organisation	
12.30pm-1.30pm	Lunch break		
1.30pm-2.45pm	Department of Industry—(Cross-portfolio/ Programme 3	
1 hour 15 mins	(continued)		
2.45pm-4.45pm	Department of Industry—I	e e e e e e e e e e e e e e e e e e e	
2 hours		Science awareness, infrastructure and	
	international engagem		
	Sub-programme 1.2: commercialisation	Business research, development and	
4.45pm–5.00pm	Afternoon tea break		
5.00pm-7.00pm	Department of Industry—I	Programme 2 (continued)	
2 hours		Competitive marketplace	
	1 0	Business and market development	
	• Sub-programme 2.3: 1		
	Department of Industry—F	Programme 2	
	■ Sub-programme 2.4: 1		
	1 0	: Northern Australia Development	
	(including the Office of Northern Australia and the Northern Australia Infrastructure Facility)		
	Australia Infrastructure	e racuny)	
7.00pm–8.00pm	Dinner break		
8.00pm-9.00pm	National Offshore Petroleum Safety Environmental Management		
1 hour	Authority (NOPSEMA)*	~	
9.00pm	Adjournment		
-			
Proposed breaks	Morning tea	10.30am – 10.45am	
	Lunch	12.30pm – 1.30pm	
	Afternoon tea	4.45pm – 5.00pm	
	Dinner	7.00pm – 8.00pm	
G ' G' ' G	r		
Committee Chair: Senator 3 Committee Secretary: Mr M			

Contact: Ms Sarah Batts (02) 6277 3532

Email: economics.sen@aph.gov.au

Committee Room: 2R1 Tel: (02) 6277 2272 Fax: (02) 6277 8413

Waiting Room: 2R2 Tel: (02) 6277 2270 Fax: (02) 6277 2367