

### H E A R I N G PROGRAM

### **Budget Estimates 2024–25** Economics Legislation Committee

Monday 3 June, Tuesday 4 June, Wednesday 5 June and Thursday 6 June 2024 **Committee Room 2R1**, Parliament House, Canberra

Dates and times listed are indicative only

### Hearing location

Committee Room 2R1, Parliament House, Canberra Waiting room: Committee Room 2R2 Overflow waiting room: Committee Room TBC

### **Questions on Notice**

Written Questions on Notice from Senators: *14 June 2024* Answers to Questions on Notice return date: *18 July 2024* 

### **Broadcasts of proceedings**

Television channel 109 Radio 98.3 <u>https://www.aph.gov.au/News\_and\_Eve</u> <u>nts/Watch\_Parliament</u>

### Contact

economics.sen@aph.gov.au +61 2 6277 3540

**Committee rooms** Committee Room 2R1: (02) 6277 2986 Committee Room 2R2: (02) 6277 2270

### **Committee members**

Senator Jess Walsh (Chair) Senator Andrew Bragg (Deputy Chair) Senator Deborah O'Neill Senator Jana Stewart Senator Nick McKim Senator Dean Smith

### **Ministers attending**

Senator the Hon Katy Gallagher, Minister for Finance

Senator the Hon Tim Ayres, representing the Minister for Industry and Science and representing the Minister for Resources

#### Secretariat

Dr Sean Turner, Committee Secretary

Mr Jai Maybury, Research Officer

# Monday, 3 June

## Treasury Portfolio

	Department of the Treasury
<b>9.00am</b> (120 mins)	Including Dr Steven Kennedy PSM (until 11am)
	Macroeconomic Group
	International and Foreign Investment Group
11.00am	Break (10)
	Department of the Treasury
11.10am	Macroeconomic Group (Cont.)
(60 mins)	International and Foreign Investment Group (Cont.)
	Department of the Treasury
12.10pm	Small Business, Housing, Corporate and Law Group
(45 mins)	
12.55pm	Lunch (45)
	Department of the Treasury
1.40pm	Small Business, Housing, Corporate and Law Group (Cont.)
(60 mins)	
	Department of the Treasury
2.40pm	Fiscal Group
(80 mins)	
4.00pm	Break (10)
	Department of the Treasury
<b>4.10pm</b> (25 mins)	Fiscal Group (Cont.)
()	
	Department of the Treasury
<b>4.35pm</b> (105 mins)	Markets Group
(10)	
6.20pm	Dinner (45)
	Department of the Treasury
	Revenue Group
7.05pm	Australian Taxation Office
(105 mins)	Tax Practitioners Board
	Australian Charities and Not-for-Profit Commission

8.50pm	Break (10)
	Department of the Treasury (Cont.) Revenue Group
9.00pm	Australian Taxation Office
(60 mins)	Tax Practitioners Board
	Australian Charities and Not-for-Profit Commission
10.00pm	Adjournment

# Tuesday, 4 June

## Treasury Portfolio

<b>9.00am</b> (30 mins)	Australian Financial Complaints Authority
<b>9.30am</b> (120 mins)	Australian Securities and Investments Commission
11.30am	Break (10)
<b>11.40am</b> (60 mins)	Australian Prudential Regulation Authority (APRA)
<b>12.40pm</b> (60 mins)	Housing Australia
1.40pm	Lunch (45)
<b>2.25pm</b> (90 mins)	Productivity Commission
<b>3.55pm</b> (60 mins)	Australian Bureau of Statistics
4.55pm	Break (10)
<b>5.05pm</b> (90 mins)	Australian Competition and Consumer Commission (ACCC)
6.35pm	Dinner (45)
7 <b>.20pm</b> (30 mins)	Australian Reinsurance Pool Corporation
7 <b>.50pm</b> (30 mins)	Australian Office of Financial Management

<b>8.20pm</b> (30 mins)	Commonwealth Grants Commission
8.50pm	Break (10)
<b>9.00pm</b> (30 mins)	National Competition Council
<b>9.30pm</b> (30 mins)	Australian Small Business and Family Enterprise Ombudsman
10.00pm	Adjournment

## Wednesday, 5 June

## Treasury Portfolio

<b>9.00am</b> (120 mins)	Reserve Bank of Australia
11.00am	Break (10)

### Industry, Science and Resources Portfolio

<b>11.10am</b> (90 mins)	Department of Industry, Science and Resources Corporate, Enabling and Business Services
12.40pm	Lunch (45)
	Department of Industry, Science and Resources
	<b>Outcome 1:</b> Support economic growth, productivity, and job creation for all Australians by investing in science, technology and commercialisation, growing innovative and competitive businesses, industries and regions, and supporting resources.
	Program 1.1: Growing innovative and competitive businesses, industries and regions
	Topics and entities
1.25pm	Manufacturing Modernisation Fund
(150 mins)	Modern Manufacturing Initiative
	Supporting Australia's Textile, Clothing and Footwear Industry
	Anti-Dumping Commission
	Grants Delivery & Businesses Services
	Industry Innovation and Science Australia
	National Rail Manufacturing Advocate Branch
3.55pm	Break (10)
<b>4.05pm</b> (30 mins)	Department of Industry, Science and Resources
	<b>Outcome 1:</b> Support economic growth, productivity, and job creation for all Australians by investing in science, technology and commercialisation, growing innovative and competitive

	businesses, industries and regions, and supporting resources.
	Program 1.1: Growing innovative and competitive businesses, industries and regions
	Topics and entities
	Manufacturing Modernisation Fund
	Modern Manufacturing Initiative
	Supporting Australia's Textile, Clothing and Footwear Industry
	Anti-Dumping Commission
	Grants Delivery & Businesses Services
	Industry Innovation and Science Australia
	National Rail Manufacturing Advocate Branch
<b>4.35pm</b> (90 mins)	National Reconstruction Fund Corporation
6.05pm	Dinner (45)
	Department of Industry, Science and Resources
	Outcome 1: (Continued)
	Program 1.2: Investing in science, technology, and commercialisation
	Topics and entities
<b>6.50pm</b> (120 mins)	Science
(120 mms)	Technology and Investment Taskforce
	The Chief Scientist
	Australian Space Agency
8.50pm	
0.30pm	Break (10)
<b>9.00pm</b> (60 mins)	Break (10) Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation

## Thursday, 6 June

## Industry, Science and Resources Portfolio

	Department of Industry, Science and Resources
<b>9.00am</b> (120 mins)	<ul> <li>Outcome 1: Support economic growth, productivity, and job creation for all Australians by investing in science, technology and commercialisation, growing innovative and competitive businesses, industries and regions, and supporting resources.</li> <li>Program 1.3: Supporting a strong resources sector</li> </ul>
	Topics and entities
	Minerals and Resources
	Oil and Gas

11.00am	Break (10)
	Department of Industry, Science and Resources
<b>11.10am</b> (60 mins)	<b>Outcome 1:</b> Support economic growth, productivity, and job creation for all Australians by investing in science, technology and commercialisation, growing innovative and competitive businesses, industries and regions, and supporting resources.
	Program 1.3: Supporting a strong resources sector (Cont.)
	Topics and entities
	Minerals and Resources
	Oil and Gas
<b>12.10pm</b> (30 mins)	National Offshore Petroleum Safety and Environmental Management Authority
12.40pm	Lunch (45)
<b>1.25pm</b> (90 mins)	National Offshore Petroleum Safety and Environmental Management Authority (Cont.)
2.55pm	Break (10)
<b>3.05pm</b> (120 mins)	Geoscience Australia
5.05pm	Dinner (45)
	Department of Industry, Science and Resources
	Outcome 1:
	Program 1.3: Supporting a strong resources sector
	Topics and entities
5.50pm	Radioactive Waste Management
(120 mins)	Maralinga Waste Management
	Rum Jungle Mine Site – Environmental Rehabilitation
	Australian Radioactive Waste Agency
	Program 1.4: Nuclear Powered Submarine Program
	Australian Nuclear Science and Technology Organisation
7.50pm	Break (10)
	Department of Industry, Science and Resources
<b>8.00pm</b> (120mins)	Outcome 1:
	Program 1.3: Supporting a strong resources sector (Cont.)
	Topics and entities
	Radioactive Waste Management
	Maralinga Waste Management
	Rum Jungle Mine Site – Environmental Rehabilitation
	Australian Radioactive Waste Agency

	Program 1.4: Nuclear Powered Submarine Program Australian Nuclear Science and Technology Organisation
10.00pm	Adjournment