

#### HEARING PROGRAM

#### Additional Estimates 2021–22

### **Environment and Communications Legislation Committee**

Monday, 14 February – Tuesday, 15 February 2022 **Committee Room 2S3**, Parliament House, Canberra

Times listed are indicative only



#### **Hearing location**

Committee Room 2S3, Parliament House, Canberra Waiting room: Committee Room 1S4 Waiting overflow room: Committee Room 1R3



#### **Broadcasts of proceedings**

Television channel 111
Radio 91.1
https://www.aph.gov.au/Watch Read Listen



#### **Contact**

ec.sen@aph.gov.au +61 2 6277 3526

#### **Committee rooms**

Committee Room 2S3: (02) 6277 5853 Committee Room 1S4: (02) 6277 5847 Committee Room 1R3: (02) 6277 2258



#### **Committee members**

Senator Andrew Bragg, Chair Senator Sarah Hanson-Young, Deputy Chair Senator Nita Green Senator Anthony Chisholm Senator Greg Mirabella Senator Sam McMahon

#### **Ministers attending**

Senator the Hon Zed Seselja Senator the Hon Jane Hume

#### **Secretariat**

Stephen Palethorpe, Committee Secretary James Dawson, Estimates Officer

## Monday, 14 February

# Industry, Science, Energy and Resources portfolio, excluding industry, science and resources

<b>9.00am</b> (15 mins)	Department of Industry, Science, Energy and Resources General questions
<b>9.15am</b> (60 mins)	Outcome 2: Reduce Australia's greenhouse gas emissions, contribute to effective global action on climate change, and support technological innovation in clean and renewable energy, through developing and implementing a national response to climate change  Program 2.1: Reducing Australia's greenhouse gas emissions
10.15am (60 mins)	Outcome 2: Reduce Australia's greenhouse gas emissions, contribute to effective global action on climate change, and support technological innovation in clean and renewable energy, through developing and implementing a national response to climate change  Program 2.2: Developing clean energy technology
11.15am	Morning tea
11.30am (60 mins)	Outcome 3: Support the affordable, reliable, secure and competitive operation of energy markets for the long term benefit of the Australian community through improving Australia's energy supply, efficiency, quality, performance and productivity
	Program 3.1: Supporting reliable, secure and affordable energy
<b>12.30pm</b> (30 mins)	Climate Change Authority
1.00pm	Lunch break
2.00pm (30 mins)	Snowy Hydro Limited
<b>2.30pm</b> (15 mins)	Australian Renewable Energy Agency
<b>2.45pm</b> (30 mins)	Clean Energy Regulator

Agriculture, Water and the Environment portfolio, excluding agriculture and water

3.15pm	Department of Agriculture, Water and the Environment
(15 mins)	General questions
<b>3.30pm</b> (60 mins)	Outcome 1: Conserve, protect and sustainably manage Australia's biodiversity, ecosystems, environment and heritage through research, information management, supporting natural resource management, establishing and managing Commonwealth protected areas, and reducing and regulating the use of pollutants and hazardous substances, and coordination of climate change adaptation strategy and climate change science activities.  Program 1.1: Sustainable Management of Natural Resources and the Environment (funding), including the Office of Threatened Species Commissioner
4.30pm	Afternoon tea
4.45pm	Threatened Species Scientific Committee
(15 mins)	Professor Helene Marsh, Chair (via videoconference)
<b>5.00pm</b> (45 mins)	Outcome 1: Conserve, protect and sustainably manage Australia's biodiversity, ecosystems, environment and heritage through research, information management, supporting natural resource management, establishing and managing Commonwealth protected areas, and reducing and regulating the use of pollutants and hazardous substances, and coordination of climate change adaptation strategy and climate change science activities.  Program 1.4: Conservation of Australia's Heritage and Environment (regulation)
<b>5:45pm</b> (45 mins)	Bureau of Meteorology (via videoconference)
6.30pm	Dinner break
7.30pm (30 mins)	Outcome 1: Conserve, protect and sustainably manage Australia's biodiversity, ecosystems, environment and heritage through research, information management, supporting natural resource management, establishing and managing Commonwealth protected areas, and reducing and regulating the use o pollutants and hazardous substances, and coordination of climate change adaptation strategy and climate change science activities.  Program 1.2: Environmental Information and Research
<b>8.00pm</b> (45 mins)	Outcome 1: Conserve, protect and sustainably manage Australia's biodiversity, ecosystems, environment and heritage through research, information management, supporting natural resource management, establishing and managing Commonwealth protected areas, and reducing and regulating the use o pollutants and hazardous substances, and coordination of climate change adaptation strategy and climate change science activities.  Program 1.5: Environmental Regulation
<b>8.45pm</b> (45 mins)	Outcome 1: Conserve, protect and sustainably manage Australia's biodiversity, ecosystems, environment and heritage through research, information management, supporting natural resource management, establishing and managing Commonwealth protected areas, and reducing and regulating the use o pollutants and hazardous substances, and coordination of climate change adaptation strategy and climate change science activities.  Program 1.6: Management of Hazardous Wastes, Substances and Pollutants

<b>9.45pm</b> (15 mins)	Outcome 2: Advance Australia's strategic, scientific, environmental and economic interests in the Antarctic region by protecting, administering and researching the region.  Program 2.1: Antarctica: Science, Policy and Presence (via videoconference) Australian Antarctic Division (via videoconference)
10.00pm (30 mins)	Director of National Parks (interstate witnesses via videoconference)
10.30pm (30 mins)	Great Barrier Reef Marine Park Authority (via videoconference)
11.00pm	Adjournment

## Tuesday, 15 February

Infrastructure, Transport, Regional Development and Communications portfolio, excluding infrastructure, transport and regional development

9.00am (45 mins)	Australian Postal Corporation
<b>9.45am</b> (60 mins)	Department of Infrastructure, Transport, Regional Development and Communications  General questions
10.45am	Morning tea
11.00am (60 mins)	Office of the eSafety Commissioner
<b>12.00pm</b> (45 mins)	Department of Infrastructure, Transport, Regional Development and Communications  Outcome 6: Participation in, and access to, Australia's arts and culture through developing and supporting cultural expression
	Program 6.1: Arts and Cultural Development
<b>12.45pm</b> (15 mins)	Australia Council
1.00pm (30 mins)	Screen Australia
1.30pm	Lunch break
2.30pm (120 mins)	Department of Infrastructure, Transport, Regional Development and Communications  Outcome 5: Promote an innovative and competitive communications sector, through policy development, advice and program delivery, so all Australians can realise the full potential of digital technologies and communications services  Program 5.1: Digital Technologies and Communications Services
4.30pm	Afternoon tea
<b>4.45pm</b> (30 mins)	Special Broadcasting Service Corporation

<b>5.15pm</b> (60 mins)	Australian Communications and Media Authority
6.15pm	Dinner break
7.15pm (120 mins)	Australian Broadcasting Corporation
9.15pm	Tea break
9.30pm (90 mins)	NBNCo
11.00pm	Adjournment