SENATE COMMUNITY AFFAIRS LEGISLATION COMMITTEE

Public Hearings: BUDGET ESTIMATES FOR 2014–15

Monday 2 June to Thursday 5 June 2014

Committee Room 2S1, Parliament House, Canberra ACT

To be televised on Channel 112 /Radio 90.3, <u>http://www.aph.gov.au/News_and_Events/Watch_Parliament</u>

Departmental Attendance Summary
HealthMonday (2/06/2014)9:00am11:00pm
—Tuesday (3/06/2014)—9:00am–11:00pm
Social Services — Wednesday (4/06/2014) — 9:00am – 11:00pm
—Thursday (5/06/2014)—9:00am–6:30pm
Human Services—Thursday (5/06/2014)—7:30pm–11:00pm
—Friday (6/06/2014)—8:30am–11:30am

MONDAY, 2 JUNI	F 2014		
	HEALTH PORTFOLIO		
	Department of Health (DoH)		
	PROCE 1100		
TIME	PROGRAMME		
9:00am – 10:30am (90 mins)	Whole of Portfolio/ Corporate Matters		
10:30am – 10:45am (15 mins)	Break		
10:45am – 12:30pm (105 mins)	Outcome 4: Acute Care		
	Programme 4.1: Public Hospitals and Information		
	Independent Hospital Pricing Authority		
12:30pm – 1:30pm (60 mins)	Lunch		
1:30pm – 2:30pm (60 mins)	Outcome 2: Access to Pharmaceutical Services		
	Programme 2.1: Community Pharmacy and Pharmaceutical Awareness		
	Programme 2.2: Pharmaceuticals and Pharmaceutical Services		
	Programme 2.3: Targeted Assistance—Pharmaceuticals		
	Programme 2.4: Targeted Assistance—Aids and Appliances		
2:30pm – 4:00pm	Outcome 3: Access to Medical and Dental Services		

(90 mins)	
	Programme 3.1: Medicare Services
	Programme 3.2: Targeted Assistance—Medical
	Programme 3.3: Pathology and Diagnostic Imaging Services and Radiation Oncology
	Programme 3.4: Medical Indemnity
	Programme 3.5: Hearing Services
	Programme 3.6: Dental Services
4:00pm – 4:15pm	Break
(15 mins)	
4:15pm – 4:45pm	Outcome 3: Access to Medical and Dental Services (cont)
(30 mins)	
	Programme 3.1: Medicare Services
	Programme 3.2: Targeted Assistance—Medical
	Programme 3.3: Pathology and Diagnostic Imaging Services and Radiation Oncology
	Programme 3.4: Medical Indemnity
	Programme 3.5: Hearing Services
	Programme 3.6: Dental Services
4:45pm – 6:45pm	Outcome 5: Primary Health Care
(120 mins)	
(120 mms)	Programme 5.1: Primary Care Financing Quality and Access
	Programme 5.2: Primary Care Practice Incentives
	Programme 5.4: Mental Health
	Programme 5.5: Rural Health Services
	National Mental Health Commission (NMHC)
	Medicare Locals
	GP SuperClinics
6:45pm – 7:45pm	Dinner
(60 mins)	
7:45pm – 9:00pm	Outcome 5: Primary Health Care (cont)
(75 mins)	
	Programme 5.1: Primary Care Financing Quality and Access
	Programme 5.2: Primary Care Practice Incentives
	Programme 5.4: Mental Health
	Programme 5.5: Rural Health Services
	National Mental Health Commission (NMHC)
	National Mental Health Commission (NVIIIC)
	Medicare Locals
0.00000 0.15000	Medicare Locals GP SuperClinics
9:00pm – 9:15pm (15 mins)	Medicare Locals
(15 mins) 9:15pm – 11:00pm	Medicare Locals GP SuperClinics
(15 mins)	Medicare Locals GP SuperClinics Break Outcome 7: Health System Capacity and Quality
(15 mins) 9:15pm – 11:00pm	Medicare Locals GP SuperClinics Break

	Programme 7.4: Research Capacity and QualityProgramme 7.5: Health InfrastructureProgramme 7.6: Blood and Organ DonationProgramme 7.6: Regulatory PolicyAustralian Organ and Tissue Donation and Transplantation AuthorityTherapeutic Goods AdministrationFood Standards Australia New Zealand (FSANZ)National Blood AuthorityNational Industrial Chemicals Notification and Assessment Scheme (NICNAS)		
Proposed breaks	Morning tea	10:30am	10:45am
•	Lunch	12:30pm	1:30pm
	Afternoon tea	4:00pm	4:15pm
	Dinner	6:45pm	7:45pm
	Evening Break	9:00pm	9:15pm

Committee Chair: Senator Sue Boyce	
Contact: Community Affairs Committee Secretariat (02) 6277 3517	
Email: community.affairs.sen@aph.gov.au	
Committee Room 2S1 (02) 6277 5843	

TUESDAY, 3 JUN	E 2014		
	HEALTH PORTFOLIO		
	Department of Health (DoH)		
TIME	PROGRAMME		
9:00am – 10:30am	Outcome 8: Healthcare Workforce Capacity		
(90 mins)	Programme 8.1: Workforce and Rural Distribution		
	C C		
	Programme 8.2: Workforce Development and Innovation Health Workforce Australia (HWA)		
	General Practice Education and Training Ltd		
10:30am – 10:45am	Break		
(15 mins)			
10:45am – 11:30am	Outcome 8: Healthcare Workforce Capacity (cont)		
(45 mins)			
	Programme 8.1: Workforce and Rural Distribution		
	Programme 8.2: Workforce Development and Innovation		
	Health Workforce Australia (HWA)		
	General Practice Education and Training Ltd		
11:30am – 12:45pm	Outcome 6: Private Health		
(75 mins)	Outcome o: rrivate fleatin		
	Programme 6.1: Private Health Insurance		
	Private Health Insurance Administration Council (PHIAC)		
	Private Health Insurance Ombudsman (PHIO)		
12:45pm – 1:45pm	Lunch		
(60 mins)			
(
1:45pm – 3:45pm (120 mins)	Outcome 1: Population Health		
()	National Health and Medical Research Council		
	Australian Institute of Health and Welfare		
	Cancer Australia		
	Australian Commission on Safety and Quality in Health Care		
	Australian National Preventive Health Agency		
3:45pm – 4:00pm	Break		
(15 mins)			
4:00pm – 6:30pm	Outcome 1: Population Health (cont)		
(150 mins)			
	Programme 1.1: Public Health, Chronic Disease and Palliative Care		
	Programme 1.2: Drug Strategy		
	Programme 1.3: Immunisation		

6:30pm – 7:30pm (60 mins)	Dinner		
7:30pm – 8:45pm (75 mins)	Outcome 9: Biosecurity and Emergency Response		
	Programme 9.1: Health Em	ergency Planni	ng and Response
8:45pm – 9:00pm (15 mins)	Break		
9:00pm – 10:00pm (60 mins)	Outcome 9: Biosecurity and Emergency Response (cont)		
	Programme 9.1: Health Emergency Planning and Response		
10:00pm – 11:00pm (60 mins)	Outcome 10: Sport and Recreation		
	Programme 10.1: Sports and Recreation Australian Sports Anti-Doping Authority (ASADA) Australian Sports Commission (ASC)		
Proposed breaks	Morning tea	10:30am	10:45am
•	Lunch	12:30pm	1:30pm
	Afternoon tea	3:45pm	4:00pm
	Dinner	6:45pm	7:45pm
	Evening Break	8:45pm	9:00pm

Committee Chair: Senator Sue Boyce	
Contact: Community Affairs Committee Secretariat (02) 6277 3517	
Email: community.affairs.sen@aph.gov.au	
Committee Room 2S1 (02) 6277 5843	

WEDNESDAY, 4 J	UNE 2014		
	SOCIAL SERVICES PORTFOLIO		
	Department of Social Services		
TIME	PROGRAMME		
9:00am – 10:30am	Cross Outcomes/Cornerate Matters		
(90 mins)	Cross Outcomes/ Corporate Matters		
10:30am – 10:45am	Break		
(15 mins)			
10:45am – 11:30am	Cross Outcomes/ Corporate Matters (cont)		
(45 mins)	Social Security Appeals Tribunal (SSAT)		
11:30am – 12:30pm	Outcome 5: Disability and Carers		
(60 mins)	Outcome 5: Disability and Carers		
	Programme 5.1: Disability, Mental Health and Carers Scheme		
	Programme 5.2: National Disability Insurance Scheme		
	National Disability Insurance Agency		
12:30pm – 1:30pm	Lunch		
(60 mins)			
1 20 4 00			
1:30pm – 4:00pm (150 mins)	Outcome 5: Disability and Carers (cont)		
(100 mins)	Programme 5.1: Disability, Mental Health and Carers Scheme		
	Programme 5.2: National Disability Insurance Scheme		
	National Disability Insurance Agency		
4:00pm – 4:15pm	Break		
(15 mins)			
4.15 5.15	Outcome 1. Secial Security		
4:15pm – 5:15pm (60 mins)	Outcome 1: Social Security		
(0000000)	Programme 1.1: Family Tax Benefit		
	Programme 1.2: Child Payments		
	Programme 1.3: Income Support for Vulnerable People		
	Programme 1.4: Income Support for People in Special Circumstances Programme 1.5: Supplementary Payments and Support for Income Support Recipients		
	Programme 1.5: Income Support for Seniors		
	Programme 1.7: Allowances and Concessions for Seniors		
	Programme 1.8: Income Support for People with Disability		
	Programme 1.9: Income Support for Carers		
	Programme 1.10: Working Age Payments		
	Programme 1.11: Student Payments		
5:15pm – 6:45pm	Outcome 1: Social Security (cont)		
(90 mins)			

	Drogramma 1 1. Family Tay P	anafit		
	Programme 1.1: Family Tax B			
	Programme 1.2: Child Paymer			
	Programme 1.3: Income Supp		•	
	Programme 1.4: Income Supp			
			ort for Income Support Recipients	
	Programme 1.6: Income Supp			
	Programme 1.7: Allowances a			
	Programme 1.8: Income Supp		sability	
	Programme 1.9: Income Supp			
	Programme 1.10: Working Ag	ge Payments		
	Programme 1.11: Student Pay	ments		
< / .				
6:45pm – 7:45pm (60 mins)	Dinner			
- 4- 0.00				
7:45pm – 9:00pm (75 mins)	Outcome 1: Social Security (
	Programme 1.1: Family Tax B			
	Programme 1.2: Child Paymer			
	Programme 1.3: Income Supp			
	Programme 1.4: Income Supp			
	Programme 1.5: Supplementar	ry Payments and Supp	ort for Income Support Recipients	
	Programme 1.6: Income Supp	ort for Seniors		
	Programme 1.7: Allowances a	nd Concessions for Se	eniors	
	Programme 1.8: Income Supp			
	Programme 1.9: Income Support for Carers Programme 1.10: Working Age Payments			
		Programme 1.11: Student Payments		
9:00pm – 9:15pm (15 mins)	Break			
9:15pm – 11:00pm	Outcome 1: Social Security ((cont)		
(105 mins)	_			
	Programme 1.1: Family Tax B			
	 Programme 1.2: Child Payments Programme 1.3: Income Support for Vulnerable People Programme 1.4: Income Support for People in Special Circumstances Programme 1.5: Supplementary Payments and Support for Income Support Recipients Programme 1.6: Income Support for Seniors Programme 1.7: Allowances and Concessions for Seniors Programme 1.8: Income Support for People with Disability 			
	Programme 1.9: Income Supp		-	
	Programme 1.10: Working Age Payments			
	Programme 1.11: Student Pay			
Duonogad byl	Morning too	10.20am	10:45cm	
Proposed breaks	Morning tea	10:30am	10:45am	
	Lunch	12:30pm	1:30pm	
	Afternoon tea	4:00pm	4:15pm	
	D .			
	Dinner Evening Break	6:45pm 9:00pm	7:45pm 9:15pm	

Committee Chair: Senator Sue Boyce
Contact: Community Affairs Committee Secretariat (02) 6277 3517
Email: community.affairs.sen@aph.gov.au
Committee Room 2S1 (02) 6277 5843

THURSDAY, 5 JU	NE 2014		
	SOCIAL SERVICES PORTFOLIO		
	Department of Social Services (DSS)		
TIME	PROGRAMME		
9:00am – 11:00am	Outcome 4: Housing		
(120 mins)			
	Programme 4.1: Housing and Homelessness		
	Programme 4.2: Affordable Housing		
11:00am – 11:15am	Break		
(15 mins)			
11:15am – 12:30pm	Outcome 2: Families and Communities		
(75 mins)			
	Programme 2.1: Families and Communities		
	Programme 2.2: Paid Parental Leave Programme 2.3: Social and Community Services		
	Australian Institute of Family Studies		
12:30pm – 1:30pm	Lunch		
(60 mins)			
1:30pm – 2:30pm (60 mins)	Outcome 2: Families and Communities (cont)		
	Programme 2.1: Families and Communities		
	Programme 2.2: Paid Parental Leave		
	Programme 2.3: Social and Community Services		
2:30pm – 4:00pm (90 mins)	Outcome 2: Families and Communities (cont)		
(50 mms)	Programme 2.1: Families and Communities		
	Programme 2.2: Paid Parental Leave		
	Programme 2.3: Social and Community Services		
4:00pm – 4:15pm	Break		
(15 mins)			
4:15pm – 6:30pm	Outcome 3: Ageing and Aged Care		
(135 mins)			
	Programme 3.1: Access and Information		
	Programme 3.2: Home Support Programme 3.3: Home Core		
	Programme 3.3: Home Care Programme 3.4: Residential and Flexible Care		
	Programme 3.5: Workforce and Quality		
	Programme 3.6: Ageing and Service Improvement		
6:30pm – 7:30pm (60 mins)	Dinner		

	HUMAN SERV	VICES POR	TFOLIO
	Department of Human Services (DHS)		
7:30pm – 8:00pm (30 mins)	Australian Hearing		
8:00pm – 9:00pm (60 mins)	Whole of Department		tters
9:00pm – 9:15pm (15 mins)	Break		
9:15pm – 11:00pm (105 mins)	Outcome 1: Informed child support services		isions on, and access to social, health and
	Programme 1.1: Service - Social Security Programme 1.2: Servic - Health Programme 1.3: Child S	es to the Commun and Welfare es to the Commun	
Proposed breaks	Morning tea	11:00am 12:30pm	11:15am 1:30pm
	Afternoon tea Dinner	4:00pm 6:30pm	4:15pm 7:30pm
	Evening Break	9:00pm	9:15pm

Committee Chair: Senator Sue Boyce
Contact: Community Affairs Committee Secretariat (02) 6277 3517
Email: community.affairs.sen@aph.gov.au
Committee Room 2S1 (02) 6277 5843

FRIDAY, 6 JUNE	2014		
	HUMAN SERVICES PORTFOLIO Department of Human Services (DHS)		
8:30am – 11:30am	Outcome 1: Informed government decisions on, and access to social, health and		
(180 mins)	child support services		
	Programme 1.1: Services to the Community		
	- Social Security and Welfare		
	Programme 1.2: Services to the Community		
	- Health		
	Programme 1.3: Child Support		

Committee Chair: Senator Sue Boyce	
Contact: Community Affairs Committee Secretariat (02) 6277 3517	
Email: community.affairs.sen@aph.gov.au	
Committee Room 2S1 (02) 6277 5843	