The Senate BUSINESS OF COMMITTEES

This document is issued as a guide to Senators Business listed is subject to change

It should be noted that times allocated for the consideration of outcomes, items and agencies within portfolios are indicative only.

Senators, staff and departments should liaise with secretariats on the progress of portfolios during the estimates process.

SENATE EDUCATION AND EMPLOYMENT LEGISLATION COMMITTEE

Public Hearings: ADDITIONAL ESTIMATES FOR 2014-15

Wednesday, 25 February 2015 and Thursday, 26 February 2015

Committee Room 2S3 Parliament House Canberra ACT

To be televised on Channel 111/Radio 91.1 http://www.aph.gov.au/News_and_Events/Watch_Parliament

AGENDA

WEDNESDAY, 25 February 2015

	EDUCATION AND TRAINING PORTFOLIO	Duration
9.00am – 9.30am	Cross Portfolio Department of Education and Training ¹	30 mins
9.30am – 10.15am	Australian Curriculum Assessment and Reporting Authority (ACARA)	45 mins
10.15am – 11.00am	Australian Institute for Teaching and School Leadership (AITSL)	45 mins
11.00am – 11.15am	Break	

¹ Questions relating to the Office for Learning and Teaching should be addressed to the Department of Education and Training

11.15am – 12.00pm	Australian Research Council (ARC)	45 mins
12.00pm – 12.45pm	Tertiary Education Quality and Standards Agency (TEQSA)	45 mins
12.45pm – 1.45pm	Lunch	
1.45pm – 2.30pm	Australian Skills Quality Authority (ASQA)	45 mins
2.30pm – 3.30pm	Outcome 1: Improved access to quality services that support early childhood learning and care for children through a national quality framework, agreed national standards, investment in infrastructure, and support for parents, carers, services and the workforce	1 hr
	Programme 1.1: Support for the Child Care System	
	Programme 1.4: Early Childhood Education	_
3.30pm – 3.45pm	Break	
3.45pm – 6.15pm	Outcome 2: Improved learning, and literacy, numeracy and educational attainment for school students, through funding for quality teaching and learning environments, workplace learning and career advice	2 hr 30 mins
	Programme 2.1: Government Schools National Support	
	Programme 2.2: Non-Government Schools National Support	
	Programme 2.3: Schools Support	
	Programme 2.4: Trade Training Centres in Schools	
	Programme	
	Programme 2.5: Digital Education	
	Programme 2.6: More Support for Students with Disabilities	
	Programme 2.7: Youth Support	
6.15pm – 7.15pm	Break	
7.15pm – 11.00pm	Outcome 3: Promote growth in economic productivity	3 hr 30 mins
(includes tea break	and social wellbeing through access to quality higher	
9.30pm – 9.45pm)	education, international education and international	
	quality research, skills and training	
	Programme 3.1: Commonwealth Grant Scheme	
	Programme 3.2: Higher Education Superannuation	
	Programme	
	Programme 3.3: Higher Education Support	
	Programme 3.4: Higher Education Loan Programme	
	Programme 3.5: Investment in Higher Education Research	
	Programme 3.6: Research Capacity	
	Programme 3.7: International Education Support	
	Programme 3.8: Building Skills and Capability	

Proposed breaks	
Morning tea	11.00am – 11.15am
Lunch	12.45pm – 1.45pm
Afternoon tea	3.30pm – 3.45pm
Dinner	6.15pm – 7.15pm
Tea break	9.30pm – 9.45pm

THURSDAY, 26 February 2015

	EMPLOYMENT PORTFOLIO	Duration
9.00am – 9.30am	Cross Portfolio Department of Employment	30 mins
9.30am – 10.30am	Fair Work Commission ²	1 hr
10.30am – 10.45am	Break	
10.45am – 12.00pm	Fair Work Ombudsman	1 hr 15 mins
12.00pm – 12.45pm	Safe Work Australia	45 mins
12.45pm – 1.45pm	Lunch	
1.45pm – 2.15pm	Comcare, the Safety, Rehabilitation and Compensation Commission, and the Seafarers' Safety, Rehabilitation and Compensation Authority	30 mins
2.15pm – 3.45pm	Office of the Fair Work Building Industry Inspectorate (Fair Work Building and Construction)	1 hr 30 mins
3.45pm – 4.15pm	Asbestos Safety Eradication Agency	30 mins
4.15pm – 4.30pm	Break	
4.30pm – 5.30pm	Workplace Gender Equality Agency	1 hr
5.30pm – 7.00pm	Outcome 1: Foster a productive and competitive labour market through employment policies and programmes that assist job seekers into work, meet employer needs and increase Australia's workforce participation. Programme 1.1: Employment Services	1 hr 30 mins
7.00pm – 8.00pm	Dinner	
8.00pm – 11.00pm (includes tea break from 9.30pm –	Outcome 2: Facilitate jobs growth through policies that promote fair, productive and safe workplaces.	2 hr 45 mins
9.45pm)	Programme 2.1: Employee Assistance Programme 2.2: Workplace Assistance ³	
	Programme 2.3: Workers Compensation Payments	

 ² Questions relating to the Road Safety Remuneration Tribunal should be addressed to the Fair Work Commission
³ Questions relating to the Office of the Federal Safety Commissioner should be addressed to the Department of Employment.

Proposed breaks	
Morning tea	10.30am – 10.45am
Lunch	12.45pm – 1.45pm
Afternoon tea	4.15pm – 4.30pm
Dinner	7.00pm – 8.00pm
Tea break	9.30pm – 9.45pm

Committee Chair: Senator McKenzie	
Contact: Chiara Edwards (02) 6277 3524	
Email: eec.sen@aph.gov.au	
Committee Room 2S3 (02) 6277 3305	