SENATE COMMUNITY AFFAIRS LEGISLATION COMMITTEE

Public Hearings: SUPPLEMENTARY BUDGET ESTIMATES 2015–16

Wednesday 21 October to Thursday 22 October 2015

Committee Room 2S1, Parliament House, Canberra ACT

To be televised on Channel 112 /Radio 90.3, <u>http://www.aph.gov.au/News_and_Events/Watch_Parliament</u>

Departmental Attendance Summary

<u>Health</u>—Wednesday (21/10/2015)—9:00am–11:00pm <u>Social Services</u>—Thursday (22/10/2015)— 9:00am –6:30pm <u>Human Services</u>—Thursday (22/10/2015)—7:30pm–11:00pm

WEDNESDAY, 21	OCTOBER 2015				
	HEALTH PORTFOLIO				
	Department of Health (DoH)				
TIME	PROGRAM				
9:00am – 10:00am	Whole of Portfolio/ Corporate Matters				
(60 mins)	Australian Institute of Health and Welfare				
10:00am – 10:45am	Outcome 3: Access to Medical and Dental Services				
(45mins)	Dur group 2 1. Madisona Comises				
	Program 3.1: Medicare Services				
	Program 3.2: Targeted Assistance—Medical Program 3.3: Pathology and Diagnostic Imaging Services and Radiation				
	Oncology				
	Program 3.4: Medical Indemnity				
	Program 3.5: Hearing Services				
	Program 3.6: Dental Services				
10:45am – 11:00am	Break				
(15 mins)					
11:00am – 11:55am (55 mins)	Outcome 3: Access to Medical and Dental Services (cont.)				
	Program 3.1: Medicare Services				
	Program 3.2: Targeted Assistance—Medical				
	Program 3.3: Pathology and Diagnostic Imaging Services and Radiation				
	Oncology				
	Program 3.4: Medical Indemnity				
	Program 3.5: Hearing Services				
	Program 3.6: Dental Services				

11:55am – 12:30pm	Outcome 5: Primary Health Care
(35 mins)	
	Program 5.1: Primary Care Financing Quality and Access
	Program 5.2: Primary Care Practice Incentives
	Program 5.4: Mental Health
	Program 5.5: Rural Health Services
	National Mental Health Commission (NMHC)
	Medicare Locals
	GP SuperClinics
12:30pm – 1:30pm	Lunch
(60 mins)	
1:30pm – 2:25pm (55 mins)	Outcome 5: Primary Health Care (cont)
	Program 5.1: Primary Care Financing Quality and Access
	Program 5.2: Primary Care Practice Incentives
	Program 5.4: Mental Health
	Program 5.5: Rural Health Services
	National Mental Health Commission (NMHC)
	Medicare Locals
	GP SuperClinics
2:25pm –3:10pm (45 mins)	Outcome 4: Acute Care
	Program 4.1: Public Hospitals and Information
	Independent Hospital Pricing Authority
	National Health Performance Authority
3:10pm – 3.45pm	Outcome 6: Private Health
(35 mins)	
	Program 6.1: Private Health Insurance
3:45pm – 4:00pm	Break
(15 mins)	
4.00	
4:00pm - 4:45pm (45 mins)	Outcome 2: Access to Pharmaceutical Services
	Program 2.1: Community Pharmacy and Pharmaceutical Awareness
	Program 2.2: Pharmaceuticals and Pharmaceutical Services
	Program 2.3: Targeted Assistance—Pharmaceuticals
	Program 2.4: Targeted Assistance—Aids and Appliances
4:45pm – 5:55pm	Outcome 7: Health System Capacity and Quality
(70 mins)	Outcome 7. Health System Capacity and Quanty
(, 0 mmb)	Program 7.1: e-Health Implementation
	Program 7.2: Health Information
	Program 7.3: International Policy Engagement
	Program 7.4: Research Capacity and Quality
	Program 7.5: Health Infrastructure
	Program 7.6: Blood and Organ Donation
	Program 7.7: Regulatory Policy

Proposed breaks	Lunch Afternoon tea Dinner Evening Break	12:30pm 3:45pm 6:40pm 9:00pm	1:30pm 4:00pm 7:40pm 9:15pm				
Proposed breaks	Afternoon tea	3:45pm	4:00pm				
Proposed breaks							
Proposed breaks							
	Morning tea	10:45am	11:00am				
_	Australian Sports Commission (ASC)						
	Australian Sports Anti-Dopin	g Authority (ASADA)				
. /	Program 10.1: Sports and Recreation						
(30 mins)	Success 19. Sport and Accreation						
10:30pm – 11:00pm	Outcome 10: Sport and Rec	reation					
、 ,	Program 9.1: Health Emergency Planning and Response						
(30 mins)	Guttome 7. Diosecurity and Emergency Response						
10:00pm – 10:30pm	1 – 10:30pm Outcome 9: Biosecurity and Emergency Response						
	Program 11.3: Home Care Program 11.4: Residential and Flexible Care Program 11.5: Workforce and Quality Program 11.6: Ageing and Service Improvement						
	Program 11.2: Home Support						
	Program 11.1: Access and Information						
(45 mins)	Drogram 11 1: Access and Information						
9.15pm – 10.00pm	Outcome 11: Ageing and Aged Care						
0.1		10					
(15 mins)							
9:00pm – 9:15pm	Break						
	Food Standards Australia New Zealand (FSANZ)						
	National Health and Medical Research Council						
	Australian Commission on Sa		ealth Care				
	Program 1.3: Immunisation						
	Program 1.2: Drug Strategy						
× -/	Program 1.1: Public Health, C	Chronic Disease and P	alliative Care				
(80 mins)	s areante 111 opulation fica						
7:40pm – 9.00pm	Outcome 1: Population Hea	lth					
6:40pm – 7:40pm (60 mins)	Dunner						
6.10pm 7.10	Dinner						
	Program 8.2: Workforce Deve	eropment and innovation					
	e		ion				
(+3 111115)	Program 8.1: Workforce and	Rural Distribution					
5:55pm – 6:40pm (45 mins)	Outcome 8: Healthcare Wor	kiorce Capacity					
5.55		-f (1					
	Therapeutic Goods Administration						
	Office of Gene Technology Regulator						
	(NICNAS) Organ and Tissue Authority						
	National Industrial Chemicals Notification and Assessment Scheme						
	National e-Health Transition Authority (NeHTA)						

Committee Chair: Senator Zed Seselja Contact: Community Affairs Committee Secretariat (02) 6277 3516 Email: <u>community.affairs.sen@aph.gov.au</u>

Committee Room 2S1 (02) 6277 5843

THURSDAY, 22 O	CTOBER 2015			
	SOCIAL SERVICES PORTFOLIO			
	Department of Social Services (DSS)			
	Department of Social Services (DSS)			
TIME	PROGRAM			
9:00am – 10.30am	Cross Outcomes/ Corporate Matters			
(90 mins)	Grant Programs			
10:30am – 10:45am	Break			
(15 mins)				
10.45am – 12.30pm	Outcome 1: Social Security			
(105 mins)				
	Program 1.1: Family Tax Benefit			
	Program 1.2: Child Payments			
	Program 1.3: Income Support for Vulnerable People			
	Program 1.4: Income Support for People in Special Circumstances Program 1.5: Supplementary Payments and Support for Income Support Recipients			
	Program 1.5: Support for Seniors			
	Program 1.7: Allowances and Concessions for Seniors			
	Program 1.8: Income Support for People with Disability			
	Program 1.9: Income Support for Carers			
	Program 1.10: Working Age Payments			
	Program 1.11: Student Payments			
12:30pm – 1:30pm	Lunch			
1.30pm – 2.15pm (45 mins)	Outcome 1: Social Security (cont.)			
(43 11113)	Program 1.1: Family Tax Benefit			
	Program 1.2: Child Payments			
	Program 1.3: Income Support for Vulnerable People			
	Program 1.4: Income Support for People in Special Circumstances			
	Program 1.5: Supplementary Payments and Support for Income Support Recipients			
	Program 1.6: Income Support for Seniors			
	Program 1.7: Allowances and Concessions for Seniors			
	Program 1.8: Income Support for People with Disability			
	Program 1.9: Income Support for Carers			
	Program 1.10: Working Age Payments Program 1.11: Student Payments			
2.15pm – 4.15pm (120 mins)	Outcome 2: Families and Communities			
× ~ /	Program 2.1: Families and Communities			
	Program 2.2: Paid Parental Leave			
	Program 2.3: Social and Community Services			
4.15pm – 4.30pm	Break			
(15 mins)				
4.20 5.20				
4.30pm – 5.30pm	Outcome 5: Disability and Carers			

ram 5.1: Disability, Me ram 5.2: National Disa onal Disability Insuran	ability Insuranc			
ram 5.2: National Disa	ability Insuranc			
	•			
5				
Outcome 4: Housing				
Program 4.1: Housing and Homelessness				
Program 4.2: Affordable Housing				
er				
_	_			
HUMAN SERVICES PORTFOLIO Department of Human Services (DHS)				
				nalian Haaning
Whole of Department—Corporate Matters				
k				
Outcome 1: Support individuals, families and communities to achieve greater self- sufficiency; through the delivery of policy advice and high quality accessible social, health and child support services and other payments; and support providers and businesses through convenient and efficient service delivery.				
Program 1.1: Services to the Community				
Program 1.2: Services to the Community				
Program 1.5: Unite Support				
	10:30am	10:45am		
ing tag				
ning tea				
h	12:30pm	1:30pm		
v				
	ram 4.2: Affordable Herer WMAN SERVIC artment of Human ralian Hearing ble of Department—C k come 1: Support indiv ciency; through the d al, health and child su iders and businesses ram 1.1: Services to the Social Security and ram 1.2: Services to the Health	ram 4.2: Affordable Housing <i>Ter</i>		

Committee Chair: Senator Zed Seselja		
Contact: Community Affairs Committee Secretariat (02) 6277 3516		
Email: community.affairs.sen@aph.gov.au		
Committee Room 2S1 (02) 6277 5843		