SENATE COMMUNITY AFFAIRS LEGISLATION COMMITTEE

Public Hearings: ADDITIONAL BUDGET ESTIMATES 2015–16

Wednesday 10 February to Thursday 11 February 2016

Committee Room 2S1, Parliament House, Canberra ACT

To be televised on Channel 112 /Radio 90.3, http://www.aph.gov.au/News_and_Events/Watch_Parliament

Departmental Attendance Summary

Health—Wednesday (10/02/2016)—9:00am–11:00pm Social Services—Thursday (11/02/2016)— 9:00am –6:30pm Human Services—Thursday (11/02/2016)—7:30pm–11:00pm

	HEALTH PORTFOLIO		
	Department of Health (DoH)		
TIME	PROGRAM		
9:00am – 10:00am	Whole of Doutfelia/Company Mottons		
(60 mins)	Whole of Portfolio/ Corporate Matters Australian Institute of Health and Welfare		
(00 mms)	Australian institute of Fleatur and Werrare		
10:00am – 10:45am	Outcome 3: Access to Medical and Dental Services		
(45mins)			
	Program 3.1: Medicare Services		
	Program 3.2: Targeted Assistance—Medical		
	Program 3.3: Pathology and Diagnostic Imaging Services and Radiation		
	Oncology		
	Program 3.4: Medical Indemnity		
	Program 3.5: Hearing Services		
	Program 3.6: Dental Services		
10:45am – 11:00am	Break		
(15 mins)	Бтейк		
(==)			
11:00am – 11:55am (55 mins)	Outcome 3: Access to Medical and Dental Services (cont.)		
	Program 3.1: Medicare Services		
	Program 3.2: Targeted Assistance—Medical		
	Program 3.3: Pathology and Diagnostic Imaging Services and Radiation		
	Oncology		
	Program 3.4: Medical Indemnity		
	Program 3.5: Hearing Services		
	Program 3.6: Dental Services		

11:55am – 12:30pm (35 mins)	Outcome 5: Primary Health Care
	Program 5.1: Primary Care Financing Quality and Access
	Program 5.2: Primary Care Practice Incentives
	Program 5.4: Mental Health
	Program 5.5: Rural Health Services
	National Mental Health Commission (NMHC)
	Medicare Locals
	GP SuperClinics
12:30рт – 1:30рт	Lunch
(60 mins)	
1:30pm – 2:25pm (55 mins)	Outcome 5: Primary Health Care (cont)
	Program 5.1: Primary Care Financing Quality and Access
	Program 5.2: Primary Care Practice Incentives
	Program 5.4: Mental Health
	Program 5.5: Rural Health Services
	National Mental Health Commission (NMHC)
	Medicare Locals
	GP SuperClinics
2:25pm –3:10pm (45 mins)	Outcome 11: Ageing and Aged Care
	Program 11.1: Access and Information
	Program 11.2: Home Support
	Program 11.3: Home Care
	Program 11.4: Residential and Flexible Care
	Program 11.5: Workforce and Quality
	Program 11.6: Ageing and Service Improvement
3:10pm – 3.45pm (35 mins)	Outcome 6: Private Health
	Program 6.1: Private Health Insurance
3:45pm – 4:00pm	Break
(15 mins)	
4:00pm - 4:45pm (45 mins)	Outcome 2: Access to Pharmaceutical Services
	Program 2.1: Community Pharmacy and Pharmaceutical Awareness
	Program 2.2: Pharmaceuticals and Pharmaceutical Services
	Program 2.3: Targeted Assistance—Pharmaceuticals
	Program 2.4: Targeted Assistance—Aids and Appliances
4:45pm – 5:55pm (70 mins)	Outcome 7: Health System Capacity and Quality
	Program 7.1: e-Health Implementation
	Program 7.2: Health Information
	Program 7.3: International Policy Engagement
	Program 7.4: Research Capacity and Quality

	Program 7.5: Health Infrastructure					
	Program 7.6: Blood and Organ Donation					
	Program 7.7: Regulatory Poli	cy				
	Organ and Tissue Authority					
	Therapeutic Goods Administ					
	National Industrial Chemical	s Notification and Asse	essment Scheme			
	(NICNAS)					
5:55pm – 6:40pm	Outcome 8: Healthcare Workforce Capacity					
(45 mins)	Outcome 8. Heaturcare Workforce Capacity					
,	Program 8.1: Workforce and Rural Distribution					
	Program 8.2: Workforce Development and Innovation					
		r				
6:40pm – 7:40pm	Dinner					
(60 mins)						
7.40nm 0.00nm	Outcome 1. Denulation Has	lth				
7:40pm – 9.00pm (80 mins)	Outcome 1: Population Health					
,	Program 1.1: Public Health, Chronic Disease and Palliative Care					
	Program 1.2: Drug Strategy					
	Program 1.3: Immunisation					
	National Health and Medical Research Council					
	Food Standards Australia New Zealand (FSANZ)					
9:00pm – 9:15pm	Break					
(15 mins)	Break					
(15 mms)						
9.15pm – 10.00pm	Outcome 4: Acute Care					
(45 mins)	outcome in ricute cure					
(10 mms)	Program 4.1: Public Hospitals and Information					
10:00pm – 10:30pm (30 mins)	Outcome 9: Biosecurity and Emergency Response					
	Program 9.1: Health Emergency Planning and Response					
	Outcome 10: Sport and Possession					
10:30pm – 11:00pm (30 mins)	Outcome 10: Sport and Recreation					
	Program 10.1: Sports and Recreation					
	Australian Sports Anti-Doping Authority (ASADA)					
	Australian Sports Commission (ASC)					
Proposed breaks	Morning tea	10:45am	11:00am			
110poseu breaks	Lunch	12:30pm	1:30pm			
	Afternoon tea	3:45pm	4:00pm			
	Dinner	6:40pm	7:40pm			
	Evening Break	9:00pm	9:15pm			
	Evening Dieak	7.00pm	7.13pm			

Committee Chair: Senator Zed Seselja	
Contact: Community Affairs Committee Secretariat (02) 6277 3516	
Email: community.affairs.sen@aph.gov.au	
Committee Room 2S1 (02) 6277 5843	

THURSDAY, 11 F	SOCIAL SERVICES PORTFOLIO		
	Department of Social Services (DSS)		
TIME	PROGRAM		
111/12	1 NO OTHER		
9:00am – 10.30am	Cross Outcomes/ Corporate Matters		
(90 mins)	Grant Programs		
10:30am – 10:45am	Break		
(15 mins)			
10.45am 12.20nm	Outcome 1: Social Security		
10.45am – 12.30pm (105 mins)	Outcome 1: Social Security		
(103 111113)	Program 1.1: Family Tax Benefit		
	Program 1.2: Child Payments		
	Program 1.3: Income Support for Vulnerable People		
	Program 1.4: Income Support for People in Special Circumstances		
	Program 1.5: Supplementary Payments and Support for Income Support Recipients		
	Program 1.6: Income Support for Seniors		
	Program 1.7: Allowances and Concessions for Seniors		
	Program 1.8: Income Support for People with Disability		
	Program 1.9: Income Support for Carers		
	Program 1.10: Working Age Payments		
	Program 1.11: Student Payments		
12:30pm – 1:30pm	Lunch		
12.30pm 1.30pm			
1.30pm – 2.15pm (45 mins)	Outcome 1: Social Security (cont.)		
	Program 1.1: Family Tax Benefit		
	Program 1.2: Child Payments		
	Program 1.3: Income Support for Vulnerable People		
	Program 1.4: Income Support for People in Special Circumstances		
	Program 1.5: Supplementary Payments and Support for Income Support Recipients		
	Program 1.6: Income Support for Seniors		
	Program 1.7: Allowances and Concessions for Seniors Program 1.8: Income Sympost for People with Disability		
	Program 1.8: Income Support for People with Disability		
	Program 1.9: Income Support for Carers Program 1.10: Working Age Payments		
	Program 1.11: Student Payments		
	110gram 1.11. Diddent Laymento		
2.15pm – 3.15pm	Outcome 5: Disability and Carers		
(60 mins)			
	Program 5.1: Disability, Mental Health and Carers Scheme		
	Program 5.2: National Disability Insurance Scheme		
	National Disability Insurance Agency		
3.15pm – 4.15pm (60 mins)	Outcome 2: Families and Communities		
(OO HIIIIS)			
` '	Program 2.1: Families and Communities		

	Program 2.3: Social ar	nd Community Serv	vices		
	Australian Institute of				
		<u> </u>			
4.15pm – 4.30pm (15 mins)	Break				
4.30pm – 5:30pm	Outcome 2: Families	and Communities	s (cont)		
те орга сте орга	Program 2.1: Families				
	Program 2.2: Paid Parental Leave				
	Program 2.3: Social ar		vices		
	Australian Institute of Family Studies				
5.30pm – 6.30pm	Outcome 4: Housing				
(60 mins)	Program 4.1: Housing	and Homeleseness			
	Program 4.2: Affordat				
	1 Togram 4.2. Arrordat	ne Housing			
6.30pm – 7.30pm (60 mins)	Dinner				
	HUMAN SERVICES PORTFOLIO				
	Department of Hur				
7:30pm – 8:00pm (30 mins)	Australian Hearing				
8:00pm – 9:00pm (60 mins)	Whole of Department—Corporate Matters				
9.00pm – 9.15pm	Break				
(15 mins)					
9:15pm – 11:00pm (105 mins)	sufficiency; through social, health and chi	the delivery of pol ld support service	ies and communities to achieve greater self licy advice and high quality accessible es and other payments; and support renient and efficient service delivery.		
	Program 1.1: Services to the Community - Social Security and Welfare				
	Program 1.2: Services to the Community - Health				
	Program 1.3: Child Support				
Proposed breaks	Morning tea	10:30am	10:45am		
	Lunch	12:30pm	1:30pm		
		4.15pm	4.30pm		
		1 T.13DIII	L T. NUUL		
	Afternoon tea		•		
	Dinner Evening Break	6:30pm 9:00pm	7:30pm 9:15pm		

Committee Chair: Senator Zed Seselja
Contact: Community Affairs Committee Secretariat (02) 6277 3516
Email: community.affairs.sen@aph.gov.au
Committee Room 2S1 (02) 6277 5843