## SENATE COMMUNITY AFFAIRS LEGISLATION COMMITTEE

**Public Hearings: ADDITIONAL BUDGET ESTIMATES 2014–15** 

Wednesday 25 February to Friday 27 February 2015

Wednesday 25<sup>th</sup> and Thursday 26<sup>th</sup> in Committee Room 2S1 Friday 27<sup>th</sup> in Committee Room 2S3, Parliament House, Canberra ACT

To be televised on Channel 112 / Radio 90.3 (Wednesday and Thursday)
Channel 111 / Radio 91.1 (Friday)
<a href="http://www.aph.gov.au/News">http://www.aph.gov.au/News</a> and Events/Watch Parliament

## **Departmental Attendance Summary**

Health—Wednesday (25/02/2015)—9:00am–11:00pm

Human Services—Thursday (26/02/2015)—9:00am-12:30pm

Social Services—Thursday (26/02/2015)—12:30pm—11:00pm

—Friday (27/02/2015)—9.00am–1.00pm

WEDNESDAY, 25	FERRUARY 2015			
VVEDI(ESDITI) 20	HEALTH PORTFOLIO			
	Department of Health (DoH)			
(TV) (V)				
TIME	PROGRAMME			
0.00 10.00	TYP I CD 4612 / C 4 No. 44			
9:00am – 10:00am	Whole of Portfolio/ Corporate Matters			
(60 mins)				
10:00am – 11:00am	Outcome 4: Acute Care			
(60 mins)	Outcome 4: Acute Care			
(00 mms)	Programme 4.1: Public Hospitals and Information			
	Independent Hospital Pricing Authority			
	Independent Hospital Frienig Authority			
11:00am – 11:15am	Break			
(15 mins)				
11:15am – 12:55pm	Outcome 5: Primary Health Care			
(100 mins)	·			
	Programme 5.1: Primary Care Financing Quality and Access			
	Programme 5.2: Primary Care Practice Incentives			
	Programme 5.4: Mental Health			
	Programme 5.5: Rural Health Services			
	National Mental Health Commission (NMHC)			
	Medicare Locals			
	GP SuperClinics			
12:55pm – 1:55pm	Lunch			
(60 mins)				

1:55 pm – 3:10pm (105 mins)	Outcome 3: Access to Medical and Dental Services		
	Programme 3.1: Medicare Services		
	Programme 3.2: Targeted Assistance—Medical Programme 3.3: Pathology and Diagnostic Imaging Services and Radiation Oncology Programme 3.4: Medical Indemnity		
	Programme 3.5: Hearing Services		
	Programme 3.6: Dental Services		
<b>3:10pm – 4.10pm</b> (60 mins)	Outcome 6: Private Health		
,	Programme 6.1: Private Health Insurance		
	Private Health Insurance Ombudsman (PHIO)		
<b>4:10pm – 4:25pm</b> (15 mins)	Break		
4:25pm - 4:55pm	Outcome 2: Access to Pharmaceutical Services		
(30 mins)	Outcome 2. Access to I harmaceutical Services		
	Programme 2.1: Community Pharmacy and Pharmaceutical Awareness		
	Programme 2.2: Pharmaceuticals and Pharmaceutical Services		
	Programme 2.3: Targeted Assistance—Pharmaceuticals		
	Programme 2.4: Targeted Assistance—Aids and Appliances		
<b>4:55pm</b> – <b>5:45pm</b> (50 mins)	Outcome 7: Health System Capacity and Quality		
(0.0.11111)	Programme 7.1: e-Health Implementation		
	Programme 7.2: Health Information		
	Programme 7.3: International Policy Engagement		
	Programme 7.4: Research Capacity and Quality		
	Programme 7.5: Health Infrastructure		
	Programme 7.6: Blood and Organ Donation		
	Programme 7.7: Regulatory Policy		
	Australian Organ and Tissue Donation and Transplantation Authority		
	Therapeutic Goods Administration		
	National Blood Authority		
	National Industrial Chemicals Notification and Assessment Scheme (NICNAS)		
	(Titol (Tib))		
<b>5:45pm – 6:45pm</b> (60 mins)	Outcome 8: Healthcare Workforce Capacity		
	Programme 8.1: Workforce and Rural Distribution		
	Programme 8.2: Workforce Development and Innovation		
6:45pm – 7:45pm	Dinner		
(60 mins)			
<b>7:45pm – 9.15pm</b> (90 mins)	Outcome 1: Population Health		
•	Programme 1.1: Public Health, Chronic Disease and Palliative Care		

	Programme 1.2: Drug Strategy				
	Programme 1.3: Immunisation				
	National Health and Medical Research Council				
	Food Standards Australia Nev	v Zealand (FSANZ)			
9:15pm – 9:30pm	Break				
(15 mins)					
<b>9:30pm – 10:30pm</b> (60 mins)	Outcome 9: Biosecurity and Emergency Response				
	Programme 9.1: Health Emergency Planning and Response				
10:30pm – 11:00pm	Outcome 10: Sport and Recreation				
(30 mins)	_				
	Programme 10.1: Sports and Recreation				
	Australian Sports Anti-Doping Authority (ASADA)				
	Australian Sports Commission (ASC)				
Proposed breaks	Morning tea	11:00am	11:15am		
	Lunch	12:55pm	1:55pm		
	Afternoon tea	4:10pm	4:25pm		
	Dinner	6:45pm	7:45pm		
	Evening Break	9:15pm	9:30pm		

Committee Chair: Senator Zed Seselja
Contact: Community Affairs Committee Secretariat (02) 6277 3517
Email: community.affairs.sen@aph.gov.au
Committee Room 2S1 (02) 6277 5844

THURSDAY, 26 F	EBRUARY 2015			
,	HUMAN SERVICES PORTFOLIO			
	Department of Human Services (DHS)			
	Department of Human Sci vices (DHS)			
9:00am – 9:30am	Australian Hearing			
(30 mins)	Australian Hearing			
(E 0 IIIII)				
9:30am – 10:30am	Whole of Department—Corporate Matters			
(60 mins)	The state of the s			
10:30am – 10:45am	Break			
(15 mins)				
10.15				
10:45am – 12:30pm	Outcome 1: Informed government decisions on, and access to social, health and			
(105 mins)	child support services			
	Programme 1.1: Services to the Community - Social Security and Welfare			
	Programme 1.2: Services to the Community			
	- Health			
	Programme 1.3: Child Support			
12:30pm - 1:30pm	Lunch			
	SOCIAL SERVICES PORTFOLIO			
	Department of Social Services (DSS)			
	Department of Social Services (200)			
TIME	PROGRAMME			
1:30pm - 3.30pm	Cross Outcomes/ Corporate Matters			
(120 mins)	Grant Programs			
3.30 pm - 4.25 pm	Outcome 4: Housing			
(55 mins)				
	Programme 4.1: Housing and Homelessness			
	Programme 4.2: Affordable Housing			
4.25pm – 4.35pm	Break			
(10 mins)	Dieuk			
(20 1100100)				
4.35pm – 5.30pm	Outcome 3: Ageing and Aged Care			
(55 mins)				
•	Programme 3.1: Access and Information			
	Programme 3.2: Home Support			
	Programme 3.3: Home Care			
	Programme 3.4: Residential and Flexible Care			
	Programme 3.5: Workforce and Quality			
	Programme 3.6: Ageing and Service Improvement			
	Aged Care Quality Agency			

<b>5.30pm</b> – <b>7.00pm</b> (90 mins)	Outcome 5: Disability and Carers		
	Programme 5.1: Disability, Mental Health and Carers Scheme		
	Programme 5.2: National Disability Insurance Scheme		
	National Disability Insurance Agency		
7.00pm – 8.00pm (60 mins)	Dinner		
<b>8.00pm – 9.25pm</b> (85 mins)	Outcome 2: Families and Communities		
	Programme 2.1: Families a	and Communitie	es
	Programme 2.2: Paid Parer	ntal Leave	
	Programme 2.3: Social and	l Community S	ervices
<b>9.25pm</b> – <b>9.35pm</b> (10 mins)	Break		
9.35pm – 11.00pm	Outcome 1: Social Security		
(85 mins)	Outcome 1. Boom Security		
	Programme 1.1: Family Tax Benefit Programme 1.2: Child Payments Programme 1.3: Income Support for Vulnerable People Programme 1.4: Income Support for People in Special Circumstances		
			and Support for Income Support Recipients
	Programme 1.6: Income Support for Seniors Programme 1.7: Allowances and Concessions for Seniors Programme 1.8: Income Support for People with Disability Programme 1.9: Income Support for Carers Programme 1.10: Working Age Payments Programme 1.11: Student Payments		
	Frogramme 1.11. Student I	ayments	
Proposed breaks	Morning tea	10:30am	10:45am
	Lunch	12:30pm	1:30pm
	Afternoon tea	4.25pm	4.35pm
	Dinner	7:00pm	8:00pm
	Evening Break	9:25pm	9:35pm

Committee Chair: Senator Zed Seselja
Contact: Community Affairs Committee Secretariat (02) 6277 3517
Email: community.affairs.sen@aph.gov.au
Committee Room 2S1 (02) 6277 5844

FRIDAY, 27 FEBRUARY 2015			
	SOCIAL SERVICES PORTFOLIO		
	Department of Social Services (DSS)		
<b>9:00am – 10:30am</b> (90 mins)	Outcome 2: Families and Communities		
	Programme 2.4: Support for Child Care System		
	Programme 2.5: Child Care	Benefit	
	Programme 2.6: Child Care Rebate		
10:30am - 10:45am	Break		
(15 mins)			
10:45am - 1:00pm	<b>Outcome 2: Families and</b>	Communities (	cont)
(135 mins)			
	Programme 2.4: Support for Child Care System		
	Programme 2.5: Child Care Benefit		
	Programme 2.6: Child Care Rebate		
Proposed breaks	Morning tea	10:30am	10:45am

Committee Chair: Senator Zed Seselja
Contact: Community Affairs Committee Secretariat (02) 6277 3517
Email: community.affairs.sen@aph.gov.au
Committee Room 2S3 (02) 6277 5853