The Senate BUSINESS OF COMMITTEES

This document is issued as a guide to Senators Business listed is subject to change

It should be noted that times allocated for the consideration of outcomes, items and agencies within portfolios are indicative only.

Senators, staff and departments should liaise with secretariats on the progress of portfolios during the estimates process.

SENATE EDUCATION AND EMPLOYMENT LEGISLATION COMMITTEE

Public Hearings: BUDGET ESTIMATES FOR 2014-15

Monday, 2 June to Thursday, 5 June 2014 and if required Friday, 6 June 2014

Committee Room 2S3 Parliament House Canberra ACT

To be televised on Channel 111/Radio 91.1 <u>http://www.aph.gov.au/News_and_Events/Watch_Parliament</u>

AGENDA

MONDAY, 2 JUNE 2014

9.00am	EMPLOYMENT PORTFOLIO	Time Duration
9:00am-10:30am	Fair Work Ombudsman	
10:30am-10:45am	Morning tea	
10:45am- 11:30am	Fair Work Ombudsman (continued)	2h 15m
11:30am-12:45pm	Office of the Fair Work Building Industry Inspectorate (Fair Work Building and Construction)	1h 15m
12:45pm-1:45pm	Lunch	
1:45pm-3:00pm	Asbestos Safety and Eradication Agency	1h 15m

2.00 4.15		11.15
3:00pm-4:15pm	Workplace Gender Equality Agency	1h 15m
4:15pm-4:30pm	Afternoon tea	
4:30pm-6:45pm	Fair Work Commission ¹	2h 15m
6:45pm-7:45pm	Dinner	
7:45pm-9:15pm	Comcare, the Safety, Rehabilitation and Compensation Commission, and the Seafarers' Safety, Rehabilitation and Compensation Authority	1h 30m
9:15pm-9:30pm	Tea break	
9:30pm-11:00pm	Safe Work Australia	1h 30m
Proposed breaks		
Morning tea	10:30am-10:45am	
Lunch	12:45pm-1:45pm	
Afternoon tea	4:15pm-4:30pm	
Dinner	6:45pm-7:45pm	
Tea break	9:15pm-9:30pm	

Tuesday, 3 June 2014

	EMPLOYMENT PORTFOLIO	
9:00am- 10:30am	Cross Portfolio Department of Employment ²	
10:30am-10:45am	Morning tea	
10:45am-12:30am	Cross portfolio (continued)	3h 15m
12:30pm-1:30pm	Lunch	
	Outcome 1: Foster a productive and competitive labour market through employment policies and programmes that assist job seekers into work, meet employer needs and increase Australia's workforce participation.	
1:30am-4:00pm	Programme 1.1: Employment Services Job Services Australia Pacific Seasonal Worker Programme Regional Education, Skills and Jobs Plans	2h 30m

¹ Questions relating to the Road Safety Remuneration Tribunal should be addressed to the Fair Work Commission ² Questions relating to the Office of the Federal Safety Commissioner should be addressed to the Department of Employment.

	Mature Age Employment	
	Productive Ageing Package	
	Ford Assistance package	
	Jobs Commitment Bonus	
4:00pm-4:15pm	Afternoon tea	
	Outcome 2: Facilitate jobs growth through	
	policies that promote fair, productive and	
	safe workplaces.	
4:15pm-6:15pm	Programme 2.1: Employee Assistance General Employee Entitlements and Redundancy	2h
	Scheme	
	Fair Entitlements Guarantee	
	Fair Entitlements Guarantee Act 2012	
	Coal Mining Industry (LSL) Funding Act 1992	
6:15pm-7:15pm	Dinner	
7:15pm-9:00pm	Programme 2.2: Workplace AssistanceProtected Action Ballots SchemeInternational Labour Organisation SubscriptionLeadership InstituteAward Modernisation	1h 45m
9:00pm-9:15pm	Tea break	
9:15pm-11:00pm	Programme 2.3: Workers Compensation Payments Comcare Asbestos related claims Act 2005 Safety, Rehabilitation & Compensation Act 1998	1h 45m
Proposed breaks		
Morning tea	10:30am-10:45am	
Lunch	12:30pm-1:30pm	
Afternoon tea	4:00pm-4:15pm	
Dinner	6:15pm-7:15pm	
Tea break	9:00pm-9:15pm	

WEDNESDAY, 4 JUNE 2014

	EDUCATION PORTFOLIO	
9:00am-10:00am	Cross Portfolio Department of Education ³	1h
	Outcome 1: Improved access to quality services that support early childhood learning and care for children through a national quality framework, agreed national standards, investment in infrastructure, and support for parents, carers, services and the workforce	
10:00am-10:30am	Programme 1.1: Support for the Child CareSystemChild Care Services SupportJobs, Education and Training Child Care FeeAssistance (JETCCFA)Early Years Quality Fund Special Account Act2013	
10:30am-10:45am	Morning tea	
10:45am-11:15am	Programme 1.1: Support for the Child Care System (continued)	1h
11:15am-11:45am	Programme 1.2: Child Care BenefitChild Care BenefitA New Tax system (Family Assistance)(Administration) Act 1999	30m
11:45am-12:15pm	Programme 1.3: Child Care RebateChild Care RebateA New Tax system (Family Assistance)(Administration) Act 1999	30m
12:15pm-1:15pm	Lunch	
1:15pm-2:15pm	Programme 1.4: Early Childhood Education Early Childhood Education - Universal Access Early Learning Languages Australia	1h
2:15pm-3:45pm	Australian Curriculum Assessment and Reporting Authority (ACARA)	1h 30m
3:45pm-4:45pm	Australian Institute for Teaching and School Leadership (AITSL)	1h
4:45pm-5:00pm	Afternoon tea	
	Outcome 2: Improved learning and literacy, numeracy and educational attainment for	

³ Questions relating to the Office for Learning and Teaching should be addressed to the Department of Education

	school students, through funding for quality teaching and learning environments, workplace learning and career advice.	
5:00pm-6:00pm	Programme 2.1: Government Schools National Support Australian Education Act 2013	1h
6:00pm-6:30pm	Programme 2.2: Non-Government Schools National Support Short Term Emergency Assistance Non-Government Representative Bodies Schools Assistance Act 2008 Australian Education Act 2013	30m
6:30pm-7:30pm	Dinner	
7:30pm-8:30pm	Programme 2.3: Schools SupportGrants and AwardsQuality OutcomesHelping Children with AutismBroadband Enabled EducationNational School Chaplaincy ProgramMaths and Science ParticipationTeach for AustraliaFlexible Literacy Learning for Remote PrimarySchoolsImproving the Teaching of Foreign Languages	1h
8:30pm-9:00pm	Programme 2.4: Trade Training Centres in Schools Programme Trade Skills Centres	30m
9:00pm-9:30pm	Programme 2.5: Digital Education Digital Education Revolution Project Pool	30m
9:30pm-9:45pm	Tea break	
9:45pm-10:30pm	Programme 2.6: More Support for Students with Disabilities Students with Disabilities (COPE) Students with Disabilities (Non-Government)	45m
10:30pm-11:00pm	Programme 2.7: Youth Support Youth Attainment and Transitions Youth Engagement National Youth Affairs Research	30m
Proposed breaks		
Morning tea Lunch Afternoon tea	10:30am-10:45am 12:15pm-1:15pm 4:45pm-5:00pm	
Dinner Tea break	4:45pm-5:00pm 6:30pm-7:30pm 9:30pm-9:45pm	

THURSDAY, 5 J	UNE 2014	-1
	EDUCATION PORTFOLIO	
9:00am-10:30am	Australian Research Council	1h30m
10.00 10.45		
10:30am-10:45am	Morning tea break	
10:45am-12:15pm	Tertiary Education Quality and Standards Agency	1h30m
12:15pm-1:15pm	Lunch	
	Outcome 3: Promote growth in economic productivity and social wellbeing through access to quality higher education, international education and international quality research	
1:15pm-2:15pm	Programme 3.1: Commonwealth Grant Scheme Higher Education Support Act 2003 Cluster Fund and Place Loadings Regional Loading	1h
2:15pm-3:15pm	Programme 3.2: Higher Education Superannuation Programme Higher Education Support Act 2003 Higher Education Superannuation Programme	1h
3:15pm-4:30pm	Programme 3.3: Higher Education Support ATSIHEACNational Disability Coordination OfficerVET FEE HELP Redesign Quality Indicators for Teaching and Learning Higher Education Support Act 2003 Disability Support Programme Diversity and Structural Reform Higher Education Participation Programme National Institutes Promotion of Excellence in Learning and Teaching in Higher Education Quality Initiatives Education Investment Fund- Higher Education	1h 15m
4:30pm-4:45pm	Afternoon tea	
4:45pm-5:45pm	Programme 3.4: Higher Education Loan Programme Higher Education Support Act 2003 Higher Education Loan Programme	1h
5:45pm-6:30pm	Programme 3.5: Investment in Higher Education <u>Research</u> <i>Higher Education Support Act 2003</i> Collaborative Research Infrastructure Scheme International Post Graduate Research	

THURSDAY, 5 JUNE 2014

	Joint Research Engagement Program Research Infrastructure Block Grants Research Training Sustainable Research Excellence Australian Post Graduate Awards	
6:30pm-7:30pm	Dinner	
7:30pm-8:15pm	Programme 3.5: Investment in Higher Education Research (continued)	1h 30m
8:15pm-9:15pm	Programme 3.6: Research CapacityCollaborative Research Network programCommonwealth - Australian National UniversityStrategic RelationshipsNational Collaborative Research InfrastructureStrategyThe Conversation - funding supportAIATSISHigher Education Support Act 2003Higher Education Research PromotionEducation Investment Fund - Research	1h
9:15pm-9:30pm	Tea break	
9:30pm-11:00pm	Programme 3.7: International Education Support International Education Support Assessment Subsidy for Overseas Trained Professionals Overseas Student Tuition Fund	1h 30m
Proposed breaks		
Morning tea	10:30am-10:45am	
Lunch	12:15pm-1:15pm	
Afternoon tea	4:30pm-4:45pm	
Dinner	6:30pm-7:30pm	
Tea break	9:15pm-9:30pm	

Committee Chair: Senator Back
Contact: Elise Williamson (02) 6277 3524
Email: eec.sen@aph.gov.au
Committee Room 2S3 (02) 6277 3305