## SENATE COMMUNITY AFFAIRS LEGISLATION COMMITTEE

## Public Hearings: BUDGET ESTIMATES 2017–18

## Monday 29 May to Thursday 1 June 2017

## Committee Room 2S1, Parliament House, Canberra ACT

To be televised on Channel 112 /Radio 90.3, http://www.aph.gov.au/News and Events/Watch Parliament

Departmental Attendance Summary		
<u>Health</u>	Monday (29/5/2017)—9:00am-11:00pm	
	Tuesday (30/5/2017)—9:00am–11:00pm	
Social Services	Wednesday (31/5/2017)—9:00am -11:00pm	
	Thursday (1/6/2017)—9:00am –6:30pm	
<u>Human Services</u>	Thursday (1/6/2017)—6:30pm –11:00pm	

Monday, 29 May 2017		
	Health Portfolio	
	Department of Health (DoH)	
TIME	PROGRAM	
<b>9:00am – 11.00am</b> (120 mins)	Cross Portfolio Outcomes/ Corporate Matters	
11:00am – 11:15am (15 mins)	Break	
<b>11:15am – 12:30pm</b> (75 mins)	Outcome 4: Individual Health Benefits	
	Program 4.1: Medical Benefits	
	Program 4.2: Hearing Services	
	Program 4.3: Pharmaceutical Benefits	
	Program 4.4: Private Health Insurance	
	Program 4.5: Medical Indemnity	
	Program 4.6: Dental Services	
	Program 4.7: Health Benefit Compliance	
	Program 4.8: Targeted Assistance – Aids and Appliances	
12:30pm – 1:30pm (60 mins)	Lunch	
<b>1:30pm – 3:30pm</b> (120 mins)	Outcome 4: Individual Health Benefits (cont.)	
	Program 4.1: Medical Benefits	
	Program 4.2: Hearing Services	
	Program 4.3: Pharmaceutical Benefits	
	Program 4.4: Private Health Insurance	
	Program 4.5: Medical Indemnity	
	Program 4.6: Dental Services	

	Drogram 4.7. Haalth Danafit (	Compliance		
	Program 4.7: Health Benefit C			
	Program 4.8: Targeted Assista	ogram 4.8: Targeted Assistance – Aids and Appliances		
2 20 2 45				
3:30pm – 3:45pm	Break			
(15 mins)				
3.45nm 5.00nm	Outcome 4. Individual Healt	th Donofita (cont.)		
<b>3:45pm – 5:00pm</b> (75 mins)	Outcome 4: Individual Heal	ui denemis (cont.)		
(75 mms)				
	Program 4.1: Medical Benefits	s		
	Program 4.2: Hearing Services			
	Program 4.3: Pharmaceutical			
	Program 4.4: Private Health Insurance			
	Program 4.4: Private Health Insurance Program 4.5: Medical Indemnity			
	Program 4.6: Dental Services	ity		
	Program 4.7: Health Benefit C	Compliance		
	Program 4.8: Targeted Assista			
	Program 4.8: Targeted Assista	ance – Alus and Appila	linces	
5:00pm – 6:30pm	Outcome 5: Regulation, Safe	ety and Protection		
(90 mins)	Sutcome 5. Regulation, Sale			
	Program 5.1: Protect the Healt	th and Safety of the Co	ommunity Through	
	Regulation	··· ··· · · · · · · · · · · · · · · ·		
	Program 5.2: Health Protection	n and Emergency Rest	oonse	
	Program 5.3: Immunisation			
	Therapeutic Goods Administra	ation		
	Therapeute Coous Hummist			
6:30pm – 7:30pm	Dinner			
(60 mins)				
<b>7:30pm – 9:30pm</b> (120 mins)	Outcome 1: Health System F	Policy, Design and Ini	novation	
	Program 1.1: Health Policy Re	esearch and Analysis		
	Program 1.2: Health Innovation	on and Technology		
	Program 1.2: Health Innovation Program 1.3: Health Infrastruct			
	Program 1.3: Health Infrastruc	cture		
	Program 1.3: Health Infrastruc Program 1.4: Health Peak and	cture Advisory Bodies		
	Program 1.3: Health Infrastruc Program 1.4: Health Peak and Program 1.5: International Pol	cture Advisory Bodies licy		
	Program 1.3: Health Infrastruc Program 1.4: Health Peak and Program 1.5: International Pol Australian Digital Health Age	cture Advisory Bodies licy ncy		
	Program 1.3: Health Infrastruc Program 1.4: Health Peak and Program 1.5: International Pol	cture Advisory Bodies licy ncy		
9:30pm – 9:45pm	Program 1.3: Health Infrastruc Program 1.4: Health Peak and Program 1.5: International Pol Australian Digital Health Age	cture Advisory Bodies licy ncy		
9:30pm – 9:45pm (15 mins)	Program 1.3: Health Infrastruc Program 1.4: Health Peak and Program 1.5: International Pol Australian Digital Health Age National Health and Medical I	cture Advisory Bodies licy ncy		
(15 mins)	Program 1.3: Health Infrastruc Program 1.4: Health Peak and Program 1.5: International Pol Australian Digital Health Age National Health and Medical I Break	cture Advisory Bodies licy ncy Research Council		
(15 mins) 9:45pm–11:00pm	Program 1.3: Health Infrastruc Program 1.4: Health Peak and Program 1.5: International Pol Australian Digital Health Age National Health and Medical I	cture Advisory Bodies licy ncy Research Council	novation	
(15 mins)	Program 1.3: Health Infrastruc Program 1.4: Health Peak and Program 1.5: International Pol Australian Digital Health Age National Health and Medical I Break Outcome 1: Health System F	cture Advisory Bodies licy ncy Research Council Policy, Design and Im	novation	
(15 mins) 9:45pm–11:00pm	Program 1.3: Health Infrastruc   Program 1.4: Health Peak and   Program 1.5: International Pol   Australian Digital Health Age   National Health and Medical I   Break   Outcome 1: Health System F   Program 1.1: Health Policy Ref	cture Advisory Bodies licy ncy Research Council Policy, Design and Im esearch and Analysis	novation	
(15 mins) 9:45pm–11:00pm	Program 1.3: Health Infrastruc   Program 1.4: Health Peak and   Program 1.5: International Pol   Australian Digital Health Age   National Health and Medical I   Break   Outcome 1: Health System F   Program 1.1: Health Policy Re   Program 1.2: Health Innovation	cture Advisory Bodies licy ncy Research Council Policy, Design and Im esearch and Analysis on and Technology	novation	
(15 mins) 9:45pm–11:00pm	Program 1.3: Health Infrastruc   Program 1.4: Health Peak and   Program 1.5: International Pol   Australian Digital Health Age   National Health and Medical I   Break   Outcome 1: Health System I   Program 1.1: Health Policy Reprogram 1.2: Health Innovation   Program 1.3: Health Infrastruct	cture Advisory Bodies licy ncy Research Council Policy, Design and Im esearch and Analysis on and Technology cture	novation	
(15 mins) 9:45pm–11:00pm	Program 1.3: Health Infrastruc   Program 1.4: Health Peak and   Program 1.5: International Pol   Australian Digital Health Age   National Health and Medical I   Break   Outcome 1: Health System F   Program 1.2: Health Infrastruc   Program 1.3: Health Infrastruc   Program 1.4: Health Peak and	cture Advisory Bodies licy ncy Research Council Policy, Design and Im esearch and Analysis on and Technology cture Advisory Bodies	novation	
(15 mins) 9:45pm–11:00pm	Program 1.3: Health Infrastruc   Program 1.4: Health Peak and   Program 1.5: International Pol   Australian Digital Health Age   National Health and Medical I   Break   Outcome 1: Health System F   Program 1.2: Health Innovation   Program 1.3: Health Infrastruct   Program 1.4: Health Peak and   Program 1.5: International Pol	cture Advisory Bodies licy ncy Research Council Policy, Design and Im esearch and Analysis on and Technology cture Advisory Bodies licy	novation	
(15 mins) 9:45pm–11:00pm	Program 1.3: Health Infrastruc   Program 1.4: Health Peak and   Program 1.5: International Pol   Australian Digital Health Age   National Health and Medical I   Break   Outcome 1: Health System F   Program 1.2: Health Innovation   Program 1.3: Health Infrastruc   Program 1.4: Health Peak and   Program 1.5: International Pol   Australian Digital Health Age	cture Advisory Bodies licy ncy Research Council Policy, Design and Im esearch and Analysis on and Technology cture Advisory Bodies licy ncy	novation	
(15 mins) 9:45pm–11:00pm	Program 1.3: Health Infrastruc   Program 1.4: Health Peak and   Program 1.5: International Pol   Australian Digital Health Age   National Health and Medical I   Break   Outcome 1: Health System F   Program 1.2: Health Innovation   Program 1.3: Health Infrastruct   Program 1.4: Health Peak and   Program 1.5: International Pol	cture Advisory Bodies licy ncy Research Council Policy, Design and Im esearch and Analysis on and Technology cture Advisory Bodies licy ncy	novation	
(15 mins) 9:45pm-11:00pm (75 mins)	Program 1.3: Health Infrastruc   Program 1.4: Health Peak and   Program 1.5: International Pol   Australian Digital Health Age   National Health and Medical I   Break   Outcome 1: Health System F   Program 1.2: Health Infrastruc   Program 1.3: Health Infrastruc   Program 1.4: Health Peak and   Program 1.5: International Pol   Australian Digital Health Age   National Health and Medical I	cture Advisory Bodies licy ncy Research Council Policy, Design and Im esearch and Analysis on and Technology cture Advisory Bodies licy ncy Research Council		
(15 mins) 9:45pm–11:00pm	Program 1.3: Health Infrastruc   Program 1.4: Health Peak and   Program 1.5: International Pol   Australian Digital Health Age   National Health and Medical I   Break   Outcome 1: Health System F   Program 1.2: Health Innovation   Program 1.3: Health Infrastruc   Program 1.4: Health Peak and   Program 1.5: International Pol   Australian Digital Health Age	cture Advisory Bodies licy ncy Research Council Policy, Design and Im esearch and Analysis on and Technology cture Advisory Bodies licy ncy	novation 11:15am 1:30pm	

Afternoon tea	3:30pm	3:45pm
Dinner	6:30pm	7:30pm
Evening Break	9:30pm	9:45pm

Committee Chair: Senator Jonathon Duniam	
Contact: Community Affairs Committee Secretariat—(02) 6277 3515	
Email: community.affairs.sen@aph.gov.au	
Committee Room 2S1-(02) 6277 5843	

Tuesday, 30 May 2	017
	Health Portfolio
	Department of Health (DoH)
TIME	PROGRAM
<b>9:00am – 11:00am</b> (120 mins)	Outcome 2: Health Access and Support Services
	Program 2.1: Mental Health
	Program 2.3: Health Workforce
	Program 2.4: Preventative Health and Chronic Disease Support
	Program 2.5: Primary Health Care Quality and Coordination
	Program 2.6: Primary Care Practice Incentives Program 2.7: Hospital Services
	National Mental Health Commission
	Independent Hospital Pricing Authority
11:00am – 11:15am (15 mins)	Break
<b>11:15am – 1:15pm</b> (120 mins)	Outcome 2: Health Access and Support Services (cont.)
	Program 2.1: Mental Health
	Program 2.3: Health Workforce
	Program 2.4: Preventative Health and Chronic Disease Support
	Program 2.5: Primary Health Care Quality and Coordination Program 2.6: Primary Care Practice Incentives
	Program 2.7: Hospital Services
	National Mental Health Commission
	Independent Hospital Pricing Authority
1:15pm – 2:15pm (60 mins)	Lunch
<b>2:15pm – 3:00pm</b> (45 mins)	Outcome 2: Health Access and Support Services (cont.)
	Program 2.1: Mental Health
	Program 2.3: Health Workforce
	Program 2.4: Preventative Health and Chronic Disease Support
	Program 2.5: Primary Health Care Quality and Coordination
	Program 2.6: Primary Care Practice Incentives Program 2.7: Hospital Services
	National Mental Health Commission
	Independent Hospital Pricing Authority
<b>3:00pm – 4:00pm</b> (60 mins)	Outcome 6: Ageing and Aged Care
· · · ·	Program 6.1: Access and Information
	Program 6.2: Home and Support Care
	Program 6.3: Residential and Flexible Care
	Program 6.4: Aged Care Quality
	Australian Aged Care Quality Agency
	Australian Aged Care Complaints Commissioner
4:00pm – 4:15pm	Break

(15 mins)				
4:15pm – 6.00pm	Outcome 6: Ageing and Ag	ged Care (cont.)		
(105 mins)				
	Program 6.1: Access and In			
	Program 6.2: Home and Sup			
	Program 6.3: Residential an			
	Program 6.4: Aged Care Qu	•		
	Australian Aged Care Quali			
	Australian Aged Care Comp	olaints Commissioner	ſ	
6:00pm – 7:00pm (60 mins)	Dinner			
7:00pm – 9:00pm	Outcome 6: Ageing and Ag	ped Care (cont.)		
(120 mins)	Outcome of Ageing and Ag	geu cure (cont.)		
	Program 6.1: Access and Information			
	Program 6.2: Home and Support Care			
	Program 6.3: Residential and Flexible Care			
	Program 6.4: Aged Care Quality			
	Australian Aged Care Quality Agency			
	Australian Aged Care Complaints Commissioner			
9:00pm – 9:15pm	Break			
(15 mins)				
<b>9:15pm – 11:00pm</b> (105 mins)	Outcome 3: Sport and Recreation			
	Program 3.1: Sport and Rec	reation		
	Australian Sports Anti-Doping Authority (ASADA)			
	Australian Sports Commissi	•	,	
Proposed breaks	Morning tea	11:00am	11:15am	
r roposeu preaks	Morning tea Lunch	1:15pm	2:15pm	
	Afternoon tea	4:00pm	4:15pm	
	Dinner	6:00pm	7:00pm	
	Evening Break	9:00pm	9:15pm	
	Lychnig Dieak	3.00pm	7.13pm	

Committee Chair: Senator Jonathon Duniam	
Contact: Community Affairs Committee Secretariat—(02) 6277 3515	
Email: community.affairs.sen@aph.gov.au	
Committee Room 2S1—(02) 6277 5843	

Wednesday, 31 Ma	y 2017
• /	Social Services Portfolio (inc. Human Services)
	Department of Social Services
TIME	PROGRAMME
<b>9:00am – 11:00am</b> (120 mins)	Cross Outcomes/ Corporate Matters
11:00am – 11:15am (15 mins)	Break
<b>11:15am – 12.30pm</b> (75 mins)	Outcome 3: Disability and Carers
	Program 3.1: Disability, Mental Health and Carers Program 3.2: National Disability Insurance Scheme National Disability Insurance Agency
12:30pm – 1:30pm (15 mins)	Lunch
<b>1:30pm – 3.30pm</b> (120 mins)	Outcome 3: Disability and Carers (cont.)
	Program 3.1: Disability, Mental Health and Carers Program 3.2: National Disability Insurance Scheme National Disability Insurance Agency
3:30pm – 3:45pm (15 mins)	Break
<b>3:45pm – 5.15pm</b> (90 mins)	Outcome 3: Disability and Carers (cont.)
	Program 3.1: Disability, Mental Health and Carers
	Program 3.2: National Disability Insurance Scheme
	National Disability Insurance Agency
<b>5:15pm – 6:30pm</b> (75 mins)	Outcome 1: Social Security
	Program 1.1: Family Tax Benefit Program 1.2: Child Payments Program 1.3: Income Support for Vulnerable People
	Program 1.4: Income Support for People in Special Circumstances Program 1.5: Supplementary Payments and Support for Income Support
	Recipients Program 1.6: Income Support for Seniors
	Program 1.7: Allowances and Concessions for Seniors Program 1.8: Income Support for People with Disability Program 1.9: Income Support for Carers
	Program 1.10: Working Age Payments Program 1.11: Student Payments
6:30pm – 7:30pm (60 mins)	Dinner

7:30pm – 9:00pm	Outcome 1: Social Security (cont.)		
(90 mins)			
	Program 1.1: Family Tax Benefit		
	Program 1.2: Child Payments		
	Program 1.3: Income Support	for Vulnerable People	
	Program 1.4: Income Support	for People in Special	Circumstances
	Program 1.5: Supplementary Payments and Support for Income Support Recipients Program 1.6: Income Support for Seniors		
	Program 1.7: Allowances and	Concessions for Senic	ors
	Program 1.8: Income Support	for People with Disab	ility
	Program 1.9: Income Support		
	Program 1.10: Working Age I	•	
	Program 1.11: Student Payme	nts	
9:00pm – 9:15pm	Break		
(15 mins)			
<b>9:15pm – 11:00pm</b> (105 mins)	Outcome 1: Social Security (cont.)		
	Program 1.1: Family Tax Ben	efit	
	Program 1.2: Child Payments		
	Program 1.3: Income Support	for Vulnerable People	
	Program 1.4: Income Support for People in Special Circumstances		
	Program 1.5: Supplementary Payments and Support for Income Support		
	Recipients		
	Program 1.6: Income Support	for Seniors	
	Program 1.7: Allowances and	Concessions for Senic	ors
	Program 1.8: Income Support	for People with Disab	ility
	Program 1.9: Income Support		
	Program 1.10: Working Age I	•	
	Program 1.11: Student Payme	nts	
Proposed breaks	Morning tea	11:00am	11:15am
	Lunch	12:30pm	1:30pm
	Afternoon tea	3:30pm	3:45pm
		<u> </u>	*
	Dinner	6:30pm	7:30pm

Committee Chair: Senator Jonathon Duniam
Contact: Community Affairs Committee Secretariat—(02) 6277 3515
Email: community.affairs.sen@aph.gov.au
Committee Room 2S1-(02) 6277 5843

Thursday, 1 June 2	2017
	Social Services Portfolio (inc. Human Services)
	Department of Social Services (DSS)
TIME	PROGRAMME
TIME	
<b>9:00am – 11:00am</b> (120 mins)	Outcome 4: Housing
	Program 4.1: Housing and Homelessness Program 4.2: Affordable Housing
11:00am – 11:15am (15 mins)	Break
<b>11:15am – 12:30pm</b> (75 mins)	Outcome 4: Housing (cont.)
	Program 4.1: Housing and Homelessness Program 4.2: Affordable Housing
12:30pm – 1:30pm (60 mins)	Lunch
<b>1:30pm – 3:45pm</b> (135 mins)	Outcome 2: Families and Communities
	Program 2.1: Families and Communities Program 2.2: Paid Parental Leave Program 2.3: Social and Community Services
3:45pm – 4:00pm (15 mins)	Break
<b>4:00pm – 6:30pm</b> (150 mins)	Outcome 2: Families and Communities (cont.)
(100 mms)	Program 2.1: Families and Communities Program 2.2: Paid Parental Leave
	Program 2.3: Social and Community Services
6:30pm – 7:30pm (60 mins)	Dinner
	Department of Human Services (DHS)
<b>7:30pm – 8:30pm</b> (60 mins)	Cross Outcomes/ Corporate Matters
<b>8:30pm – 9:30pm</b> (60 mins)	Outcome 1: Support individuals, families and communities to achieve greater self-sufficiency; through the delivery of policy advice and high quality accessible social, health and child support services and other payments; and support providers and businesses through convenient and
	efficient service delivery.Program 1.1: Services to the Community - Social Security and WelfareProgram 1.2: Services to the Community - Health

	Program 1.3: Child Support		
9:30pm – 9:45pm (15 mins)	Break		
<b>9:45pm – 11:00pm</b> (75 mins)	Outcome 1: Support individuals, families and communities to achieve greater self-sufficiency; through the delivery of policy advice and high quality accessible social, health and child support services and other payments; and support providers and businesses through convenient and efficient service delivery. (cont.)		
	Program 1.1: Services to the Community - Social Security and Welfare		
	Program 1.2: Services to the Community - Health Program 1.3: Child Support		
		L .	
Proposed breaks	Morning tea	11:00am	11:15am
	Lunch	12:30pm	1:30pm
	Afternoon tea	3:45pm	4:00pm
	Dinner	6:30pm	7:30pm
	Evening Break	9:30pm	9:45pm

Committee Chair: Senator Jonathon Duniam	
Contact: Community Affairs Committee Secretariat—(02) 6277 3515	
Email: <u>community.affairs.sen@aph.gov.au</u>	
Committee Room 2S1-(02) 6277 5843	